Nyt

Det er et besynderligt træk ved svensk politik, at så mange svenskere ikke tør sige, at de vil stemme på Sverigesdemokraterne. Ved seneste meningsmåling udført af Inizio/Aftonbladet og publiceret 16. december, svarede 20,6% at de ville stemme. Men ulmer det under overfladen i Sverige? Ser vi en Brexit/Trump-lignende protest eller vil det lykkes medierne at holde befolkningen i uvidenhed ved konsekvent at tilbageholde information?

Flere svenskere vi har været i kontakt med mener, at Sverigesdemokraterne vil opnå over 30% af stemmerne ved valget i 2018. Og de kan få ret. De alternative medier blomstrer i Sverige. Så snart det sker et nyt røveri/drab/overfald/voldtægt så kaster svenskerne sig over Nyheter idag, Flashback, Avpixlat og Fria Tider.  Ikke fordi den journalistiske standard er høj, men fordi disse websider i det mindste fortæller, hvem der står bag kriminaliteten. Og det er det, svenskene søger. De ved at det ikke er svenskerne selv. De kan læse det i måden aviserne omtaler gerningsmændene på. Det står der – mellem linjerne.

Aftonbladets Lena Mellin (en pk-sværvægter) har opdaget at der er noget i gære. Under overskriften “Aftonbladet/Inizio: SD vinner fråga efter fråga” skriver hun, at det er den mest skræmmende meningsmåling hun har set i hele sit liv.

ANNONSE

Sverigedemokraterna skär som en rakkniv genom opinionen. Enligt Aftonbladet/Inizio äger partiet tre av åtta sakfrågor. Det är fler än något annat parti.

Det här är den mest skrämmande opinionsmätning jag har läst i hela mitt liv. Den visar med vilken styrka, bredd och omfattning som Sverigedemokraterna tar plats i den svenska opinionen.
Næste valg kan blive et blodbad, mener Lena Mellin, som også tror, at SD har langt større støtte i befolkningen end  meningsmålingerne viser:

Nästa val ett blodbad

Det är enormt uppseendeväckande. Partistrategerna bör genast tänka ut en grundläggande krisplan om de vill undvika att nästa val blir ett blodbad. Det kan dock redan nu vara för sent. Sverigedemokraternas fäste i den svenska opinionen är långt mer omfattande än väljarbarometrarna, som mäter stödet för partierna, ger intryck av.

Vi har desuden også tidligere set, at dem som går over til at stemme på Sverigesdemokraterne samtidig har truffet et værdivalg. Og at disse vælgere ikke så let lader sig lokke tilbage igen efter dette valg er truffet. Lena Mellin har gjort sit for at holde Sverige løbende løbsk i den gale retning. Allerede i 2009 nægtede hun SD at annoncere i Aftonbladet. Det hjalp ikke.

Sverigesdemokraterne drejer sig ikke længere bare om indvandring, viser undersøgelsen. Svenskerne mener også, at SD har den bedste forsvarspolitik (den er gået frem med 14 procentpoints siden 2014):

sd2

Også i “blødere” spørgsmål som ældreomsorg har SD taget føringen:

sd3

SD scorer ganske vist ikke så højt på miljø og klima. Men det bliver heller det som det næste svenske valg i 2018 kommer til at handle om.

Aftonbladet

ANNONSE

Ét svar til “Sverigesdemokraterne vinder yderligere terræn”

  1. KnudMadsen siger:

    Jeg håber virkelig meget, at SD vil få et kanonvalg. Desværre får det nok ikke den store betydning, før de kan få 51% vælgertilslutning, idet alle de øvrige partier vil gøre fælles front mod SD.