Nyt

 

De frem mænd, der i Visby, Gotland, er sigtet for gruppevoldtægt af en 33-årig kvinde i kørestol er blevet løsladt på grund af en juridisk teknikalitet. Det oplyser NYheter Idag

Anklagerens beslutning om at løslade de fem formodede voldtægtsmænd skyldes, at kvinden ikke i tilstrækkelig grad sagde fra, og at hendes overfaldsmænd dermed kunne få det indtryk, at hun samtykkede i overgrebene.

Den svenske kvinde havde været i byen og skulle låne et toilet. Det tog en mand som en invitation til sex, hvorefter flere mænd kommer til fortsætter, hvad de tilsyneladende opfatter som en åben invitation. Det er altså helt naturligt, at en kvinde, der på alle måder er fysisk underlegen indvilliger i at lade 5 fuldstændig fremmede mænd forlyste sig med hende i timevis.

Kvinden selv, siger at hun ikke invilligede i overgrebene og at hun tilkaldte politiet så snart hun var ud af lejligheden.

En af de nu løsladte mænd erkender at have haft sex med kvinden, men han siger, at det skete frivilligt – på trods af omstændighederne. Kvinden selv siger, at hun sagde fra, ikke bare over for den pågældende, men over for hver af de fem mænd, der voldtog hende.

ANNONSE

Problemet er bare, at så længe de fem mænd nægter, at hun har sagt fra og hendes påstand om voldtægt ikke underbygges af andet end hendes udsagn (sic!) – og så står det ord mod ord. Trods den omstændighed, at kvinden i kraft af sit handicap er ude af stand til at komme væk ved egen hjælp, og trods undersøgelser taler for, at yderligere mindst en af mændene har haft samleje med hende.

Det er ord mod ord og ikke tilstrækkeligt til at opretholde fængslingen af de 5 mænd, mener anklager Mats Wihlborg, der altså anser det for sandsynligt, at en kvinde kaster sig i grams f0r 5 fremmede mænd – og i timevis:

– Själva gärningen baseras inte på våld eller hot utan att man utnyttjat hennes speciella belägenhet. Målsägandens berättelse är inte så pass robust att den kan ligga till grund för en häktning. Den avviker så mycket från de misstänktas berättelse. Sammantaget gör jag den bedömningen att det inte når upp till skäl för häktning,

Mændenes baggrund og nationalitet er ikke oplyst, men det taler for, at der ikke er tale om en gruppe etnisk svenske mænd, at det er mere end 30 år siden svenske mænd sidst var indblandet i gruppevoldtægt.

ANNONSE

3 svar til “5 formodede voldtægtsmænd løsladt: Den handicappede kvinde gjorde ikke tilstrækkelig modstand”

  1. David siger:

    Ja, hvilken kommentar kan man skrive til det her. Det er jo absurd.

  2. papers__please siger:

    Hånden holdes altid over de afstumpede fremmede forbrydere af det beskidte system og de beskidte politikere.

  3. Britta Due Andersen siger:

    Var det ikke Steen Hegeler, der sagde at kvinder ikke skulle gøre modstand imod voldtægt, fordi så risikerede de at blive slået ihjel.