Nyt

Flere kvindelige studerende er den senere tid blevet antastet af unge mænd af mellemøstlig baggrund på København Universitets campus på Frederiksberg.

Så er kvinders bevægelsesfrihed blevet begrænset, inde på universitetsområdet. Episoderne har fundet sted i 2130-tiden. Universitetet har haft møde med pigerne og sier de tar trakasserierne alvorlig. Men hvad kan de gøre? Vagter er dyre. Politiet kan ikke være permanent til stede.

Værre er at folk ikke tør at gribe ind, og de unge mænd ved at de ikke risikerer meget.

En af de studerende, som deltog i mødet med fakultetet, fortæller Uniavisen, at hun fredag den 9/9 klokken cirka 21.30 gik mod baren A-Vej ad Grønnegårdsvej, som gennemskærer campus, da hun passerede en kassevogn, som fire unge mænd opholdt sig ved. Der kom musik fra bilen.

»To af dem løb forbi mig, og sagde, de ville lege med mig, at de ville røre ved mine bryster, og at jeg skulle tage kjolen af,« siger hun. »De løb nærmest lige ind i mig. Den ene tager fat i min arm og min skulder.«

Hun siger også, at de to andre mænd så til, men ikke greb ind eller selv deltog i chikanen. Ingen andre overværede, så vidt den studerende ved, hvad der skete. Optrinnet varer ikke længe. Den ene af de unge mænd, der deltog, ramlede ind i den anden, så de begge tumlede lidt væk, og hun kunne gå videre.

Episoderne fortæller om en seksualitet ude af kontrol. Mændene tester ud grænserne. Det er et dårlig tegn at det er blevet flere:

Hun fortæller også, at andre kvinder senere har fortalt om lignende oplevelser både forrige og sidste fredag, og at de fire mænd tilsyneladende fik følgeskab af flere ud på aftenen.

Kvinders frihed indsnævres. Der ligger en form for pression i overgrebene. Kvinderne er frit vildt så længe de ikke viser at de er ærbare. Da går man ikke alene.

På samme side i Universitetsavisen.dk kan man læse at Det danske hus i Palæstina søger projektpraktikant.

 

http://universitetsavisen.dk/campus/kvinder-antastet-seksuelt-af-grupper-af-unge-maend-ved-fredagsbar-pa-ku

http://www.bt.dk/danmark/dansk-universitet-advarer-kvindelige-studerende-i-maa-ikke-gaa-alene-paa-vores-omr

http://ekstrabladet.dk/nationen/ro-paa-studiner-blev-ikke-voldtaget-af-4-drenge-kun-taget-paa-og-jagtet/6305721

ANNONSE

Ét svar til “Kvinder antastet på KU-campus”

  1. papers__please siger:

    Ingen burka = frit bytte for de unævnelige