Kunstbilde

1280px-Jens_Juel_-_Niels_Ryberg_with_his_Son_Johan_Christian_and_his_Daughter-in-Law_Engelke,_née_Falbe_-_Google_Art_Project
Jens Juel (1745-1802)

Olje på lerret, 253 x 336,5 cm, Statens Museum for Kunst, København

Jens Juel fikk sin grunnleggende utdannelse i Hamburg, og var senere elev ved Akademiet i København. Han fikk også anledning til studiereiser til både Roma, Paris og Genéve. Han virket først og fremst som portrettmaler. Han var Akademiets direktør i to perioder, fra 1795 til 1797, og fra 1799 til sin bortgang i 1802.

De avbildede er den rike handelsmannen Niels Ryberg med sin sønn Johan Christian og svigerdatter Engelke, f. Falbe foran godset Frederiksgave på Fyn. Bildet kan sees som et eksempel på at et velstående borgerskap var i ferd med å skaffe seg en sosial posisjon som til dels kom til å utkonkurrere adelen.

Statens Museum for Kunst har en egen side om dette bildet.

ANNONSE

Ét svar til “Det Rybergske Familiebillede (1797)”

  1. Therion siger:

    Jeg kan personlig bekrefte at det er en stor glede å se barn og svigerbarn, og endog barnebarn,

    Livets dessert, som noen har sagt meg.