Kunstbilde

Bakkehuset

Vilhelm Hammershøi (1864-1916)

Olje på lerret, 57,5 x 54cm, Göteborgs konstmuseum.

De fleste av Hammershøis malerier er holdt i en dempet fargeskala, der gråtoner dominerer. Dette har ført til spekulasjoner om hvor vidt han led av en form for fargeblindhet. Men dette motsies av hans interiører fra spisestuen i Rahbeks allé 23 (kjent som Bakkehuset) på Frederiksberg i København, der kunstneren var bosatt fra 1892 til 1897. Her er rødfargen dominerende. I Den Hirschsprungske samling i København finnes ytterligere et bilde fra det samme rom, sett fra en annen vinkel.

Pontus og Göthilda Fürstenbergs kunstsamling, som også omfattet dette bildet, ble i 1902 donert til Göteborg stad, og finnes fra 1922 i Fürstenbergska galleriet i Göteborgs Konstmuseum.

ANNONSE

Mest læst