Kunstbilde

12690-746.TIF

Vilhelm Hammershøi (1864–1916)

Olje på lerret, 51 x 66,5cm, Den Hirschsprungske samling, København.

I perioden 1892-97 var Vilhelm Hammershøi og fru Ida (f. Ilsted) bosatt i Bakkehuset, Rahbeks allé 23 på Frederiksberg – en frittstående kommune, som etter byutvidelser nå ligger som en enklave midt i Stor-København.

Hammershøis malerier er for det meste holdt i dempede farger, med en utsøkt behandling av gråtoner. Det har ført til spekulasjoner blant kunstinteresserte øyenspesialister om hvor vidt han led av en form for fargeblindhet, men det motsies av dette bildet. hvor rødt er sentralt. med et stenk av gyllent lys fra vinduer utenfor bilderammen.

ANNONSE

Ét svar til “Spisestuen i Bakkehuset, Louis XVI-stil (1897)”

  1. […] i København, der kunstneren var bosatt fra 1892 til 1897. Her er rødfargen dominerende. I Den Hirschsprungske samling i København finnes ytterligere et bilde fra det samme rom, sett fra en annen […]