Nyt

Den 17 år gamle afghanske asylsøkeren som i går kveld ble skutt og drept av tysk politi etter å ha angrepet togpassasjerer i Würzburg med øks og skadet fire av dem alvorlig, hadde i følge det første nødanropet fra toget ropt “Allahu akbar” under ugjerningen, skriver Die Welt.

En ny opplysning i saken som er blitt viderebrakt av Bayerns innenriksminister Joachim Herrmann, tyder på at den unge mannen hadde helt bestemte ideologiske forbilder:

I boligen hans skal det ha blitt funnet et håndmalt flagg tilhørende terrormilitsen islamsk stat (IS) sa Herrmann tirsdag til “Morgenmagazin” på ZDF.

 

isis-flag
Den unge afghaneren identifiserte seg med dette symbolet.
 

I det samme programmet sa innenriksministeren at man ikke kan utelukke at ugjerningsmannen hadde en “islamistisk bakgrunn”, selv om han ikke var kjent for sikkerhetsmyndighetene.

Spørsmålsstillingen vitner om en manglende forståelse for at altfor mange muslimer kan bli islamister nærmest over natten. I dette tilfellet virker det tilforlatelig at Nice-terroren har utløst angrepslyst hos andre – den av sikkerhetsmyndigheter svært fryktede copycat-effekten, som for IS er å anse som en propagandatriumf.

Et øyenvitne forteller ellers at det så ut som et slaktehus ombord på toget. To av de skadede er ennå ikke utenfor livsfare.

Herrmann tar til orde for økt politinærvær, men sier at man “ikke kan ha tjenestemenn i hver eneste vogn”, og at det er umulig å oppnå 100 % sikkerhet mot slike angrep. Med mindre det utsagnet får et politisk etterspill, må man vel nesten forvente at enkelte togpassasjerer i all stillhet begynner å bevæpne seg.

ANNONSE

 

Die Welt

ANNONSE