Nyt

BT har fået aktindsigt i Udlændingestyrelsens interne tal for omkostningerne for flygtninge. En almindelige asylansøger koster gennemsnitligt 215.942 kroner om året, hvor imod uledsagede flygtningebørn er sat til hele 530.000 kroner om året.

Avisen fortæller, at de uledsagede flygtningebørn, der hovedsageligt er unge mænd fra Afghanistan, Syrien og Eritrea, udgør en stigende økonomisk belastning for Danmark. ‘En økonomisk bombe’, som det noteres i overskriften, der efterfølgende blev ændret til ‘koster Danmark dyrt’.

Udlændingestyrelses gennemsnitlige enhedspris forbliver dog uændret, uanset ordvalg, og bombe er vel egentligt det helt rigtige ord.

BT har mere – Uledsagede flygtningebørn koster Danmark dyrt: Så høj er prisen for hvert enkelt barn

“Hver gang et uledsaget flygtningebarn ankommer til Danmark og siger ‘asyl’, så skal der tre almindelige lønmodtageres skattebetaling til for at betale for deres ophold i asylcentret. …

Hvert uledsaget flygtningebarn koster ifølge Udlændingestyrelsen 530.000 kroner årligt i såkaldt ‘gennemsnitlig enhedspris’, og det mere end dobbelt så meget som almindelige flygtninge. …

I 2015 kom der 2068 uledsagede flygtningebørn til Danmark, men Udlændingestyrelsen laver ikke nogen separat opgørelse over, hvad de koster.

‘Men der ingen tvivl, at de udgør en ekstraordinær økonomisk udfordring for Danmark,’ siger professor i økonomi Bo Sandemann Rasmussen fra Aarhus Universitet.

‘Det giver sig selv, at når 1000 uledsagede flygtningebørn på årsbasis koster en halv milliard kroner, så er det noget, der kan mærkes økonomisk, specielt i en situation, hvor antallet stiger mærkbart,’ siger han.”

ANNONSE

4 svar til “Uledsagede flygtningebørn koster gennemsnitligt 530.000 skattekroner om året: ‘En økonomisk bombe’”

 1. Per T siger:

  2 milliarder…. det er 2 000 000 000 kroner…. eller det samme som 4-5000 lærerstillinger, med spisepause og ekstra ferie indregnet. Eller 6000 flere sygeplejersker

  Velfærdssamfundet går sandelig gode tider imøde

 2. Per T siger:

  Læg dertil at hovedparten af “børnene” er meget modne og sikkert en del mere end 18 år gør det hele mere latterligt.

  Det viser også vores ambivalente forhold til begrebet alder: Det er “ok” at 14-årige piger gifter sig og får børn for det er en del af deres kultur. Men når en ung mand med fuldskæg påstår han er 17 skal han have specialbehandling og service i 500.000 klassen…..

 3. A Andersen siger:

  Mon ikke snart vi bliver nød til at sælge folketinget til Goldman Sachs for at få råd til det her migrantshow ?

 4. Liva siger:

  Der kunne ydes meget hjælp i nærområder for 530.000 kroner. Hvorfor skal de mange, mange penge kun komme ét menneske til gode?