Nyt

Politik handler om prioriteringer, og hvor socialister af indlysende årsager danner front mod økonomiske realiteter, så vil selv erklærede borgerlige hellere tale vækst og muligheder. Det ville ellers rense luften, hvis de logiske konsekvenser af den førte udlændingepolitik blev konkret helt ned på individplan. ‘Nej Jonna, dit våde lagen er mindre vigtig end Muhammads tolk’. Fra TV2 – Udgifter til flygtninge eksploderet: Tjek din kommune her

“63 ud af landets 98 kommuner har svaret på TV 2’s rundspørge og deres svar viser, at udgifterne i de 63 kommuner samlet set er steget fra knap 300 mio. kroner i 2010 til 1,5 milliarder kroner i år. …

Kommunerne har blandt andet store udgifter til at skaffe midlertidige boliger til flygtningene. Derudover koster det dyrt at sende flygtningene i virksomhedspraktik, betale løntilskud, tolke, danskundervisning og udbetale integrationsydelse.

Kommunerne får i de første tre år en hjælpende hånd fra staten, for mens flygtningene er under det treårige integrationsprogram, refunderer staten nemlig store dele af udgifterne til kommunerne.

Men når de tre år er gået, er det kommunernes egne kasser der skal betale for flygtningene. Det kan blive en bombe under kommunernes økonomi, advarer kommunalforsker Roger Buch.

– Efter de tre år er kommunerne i den situation, at de selv må betale gildet. Derfor venter der en voldsom udfordring for kommunerne, hvis antallet af flygtninge bliver ved med at fortsætte i det tempo, som vi har set i de sidste to år, siger Roger Buch.”

ANNONSE