Kopierede/fra hoften

Propagandaen er intens i disse dage, men nogle gange bliver det hele lidt for gennemsigtig. BT bringer en historie om 61-årige Akram, der er gået viral, selvom de har researchet den ihjel. Akram døde ikke efter at have læst et brev fra Udlændingestyrelsen, men under en fodboldkamp med familien flere måneder senere. Hvis Mette Thiesen havde bragt en usand opdatering, så ville det give en overskrift ala: ‘Nye Borgerlig-politiker spreder usand historie’, men Asmaa Abdol-Hamid og radikale Rabih Azad-Ahmad har ikke den slags problemer. De behøver ikke tage udgangspunkt i virkeligheden, og behøver ikke engang beklage, når sandheden kommer på tryk.

Sådan vælger BT at fremlægge historien – 61-årige Akram fik besked om udvisning af Danmark – nu er han død.

“Anas kommer aldrig til at glemme det. I weekenden var han og familien ude og spille en omgang hyggefodbold i det gode vejr, da det skete. Uden varsel faldt hans far, Akram, om.Selvom Anas forsøgte at yde førstehjælp, og ambulancen kom hurtigt, stod faderens liv ikke til at redde.

Få måneder inden havde Akram fået et brev i sin e-boks, som Anas og resten af familien nu mener har været medvirkende til 61-årige Akram Bathishs alt for tidlige død. Brevet var fra Udlændingestyrelsen. Og indholdet var det, Akram Bathish og familien frygtede mest. En afgørelse om, at han skulle forlade Danmark.

… Akram Bathishs sag er ikke enestående.”

“Hans navn er Akram. Han var syrisk flygtning. Det lykkes ham at overleve bomber, krig og flugten til Danmark. Men i går fik han et brev fra Udlændingestyrelsen, hvor han blev oplyst, at han ikke længere har ophold i Danmark og, at han skal tilbage til Syrien. Akram fik hjertestop. Han lever ikke mere..” (Asmaa Abdol-Hamid, 3. april 2021)

“Han døde ikke af den brutale krig i Syrien, som har kostet tusindevis af uskyldige mennesker. Han døde af hjertestop, da han fik besked fra Udlændingestyrelsen om at han ikke kan få forlænget sin opholdstilladelse og skal sendes hjem til det krigshærget land. Det er simpelthen så umenneskeligt. …” (Rabih Azad-Ahmad, 3. april 2021)

“Akram flygtede fra Syrien, nu flygter han fra Danmark og fra denne verden. … Han døde ikke af den brutale krig i Syrien, som har kostet tusindevis af uskyldige mennesker. Han døde af hjertestop, da han modtog en påske e boks- hilsen fra Udlændingestyrelsen , om fratagelse af opholdstilladelsen og skal sendes hjem til det krigshærget land. Det er simpelthen så umenneskeligt.” (‘Syriske studerende i Danmark’ på Facebook, 4. april 2021)

ANNONSE