Nyt

Den danske smykkelov er udlagt som en bibelsk fortælling om de onde danskere. Men hvor der er mørke findes der lys. Norske kendisser har fundet på et genialt svar: De donerer sine smykker til fordel for flygtninge.

noas.smykkebanner

Det er ‘Norsk Organisasjon for Asylsøkere’, NOAS, der står for kampagnen. De har lavet en video hvor tre kendisser står frem, og fortæller hvad de har doneret, og hvorfor.

Det er skuespiller Ane Dahl Torp der har doneret det første smykke hun fik af sin mand. Standupkomiker Heidi Bonde Tusvik har doneret et smykke som tilhørte hendes tante Maya. Forfatter Gert Nygårdshaug har doneret et ur der er gået i arv gennem generationer.

Det er genstande med høj affektionsværdi. Men affektion betyder jo følelse. Den er personlig. Man kan ikke give en følelse væk. Men man kan vise hvor højt man elsker de andre, og måske kan man også vise hvor meget bedre man er end de onde danskere?

ANNONSE

Minder det ikke lidt om farisærere, der gav for at andre skulle se hvor gode de var? Det lugter den norske kampagne af, men de som har lavet den kender ikke lugten.

Billedet: Den norske kunstner Thomas Knarvik, illustrerer kampagnen på sin helt egen måde.

Mere på Document.no.

ANNONSE