Nyt

Flere EU-land, deriblandt Østerrike, Slovenia og Tyskland, vurderer å udelukke Hellas fra Schengen hvis ikke Hellas får kontroll med migrantstrømmen. Det vil kunne bidra til at sprede bitterhed og opløsning innad i EU. Grekerne vil igen føle seg overgivet.

EU har ingen overordnet plan for hvordan unionen skal møde migrantstrømmen, som forventes ta seg voldsomt op bare været blir mildere. I stedet faller man tilbage på ad hoc-løsninger. Det nemmeste er å stænge grenserne. Men reglene tilsier at det bare kan ske et begrænset stykke tid.

Innenriksministrene mødes i Amsterdam mandag:

At a meeting on Monday in Amsterdam, European Union interior ministers will discuss steps that could be taken against Greece in the coming months allowing for the extension of border checks within the 26-strong border-free Schengen area, if all other measures to stem the influx of migrants fail.

Man håber å kunne stænge grensen nordover mod Makedonia. Men hva vil man opnå hvis Hellas forvandles til en migrantlejr? Skal Europa stå og se på folk camper i gaderne i Athen? Det lyder som en opskrift på katastrofe.

ANNONSE

Dessuden: EU er ikke kvitt problemerne. Det hedder at afghanere, irakere os syrere skal slippe gennem. Så vil Europa ligevel modtta hundretusnere av migranter.

Det bliver kaos i begge ender.

I virkeligheden rakner Schengen foran øjnene på europeerne, og ingen ser ud til å kunne gøre noget med det. Ikke en gang planen om å fordele 160.000 migranter har man formået at realisere. Kun fattigslige 331 migranter er omplasseret.

I november forsøgte Angela Merkel at købe Tyrkias samarbeidsvilje, og tilbød 3 milliarder euro og visumfrihed. Men rapportene tyder ikke på at Tyrkia lægger seg i selen, og arbejdet med å finde penger har kørt sig fast.

Three EU commissioners traveled to Turkey on Sunday to renew pressure on Ankara to stick to its part of deal. But their leverage is modest after Italy last week blocked the final green light on where the €3 billion should come from, as it seeks to get more money from the EU budget.

EU klarer ikke indse at Schengen er blevet en illusjon, men kaver like febrilsk som migrantene i søen i Middelhavet.

 

http://www.wsj.com/articles/european-leaders-weigh-options-to-halt-migration-flow-1453633203

ANNONSE

2 svar til “EU planlægger å sette Hellas i karantene”

  1. Holger Larson siger:

    Europas grænser skal genetableres. Nu har vi prøvet Schengen. Det er menneskeligt at fejle, det er dumhed at gøre samme fejl.

  2. […] artikel på document.dk skrevet af Christian giver mig ret, se her. Christian […]

Mest læst