Nyt

EU har planer om å suspendere Schengen i to år, hvis ikke Hellas får kontroll på migrasjonsbølgen. Det er det lite som tyder på de vil klare.

European Union countries are poised to restrict passport-free travel under as long as two years under emergency plans to tackle the migrant crisis.

Secret documents have revealed that EU policy makers are posed to declare hat Greece is failing to sufficiently protect its border – and want to extend border controls to stem the flow.

If approved, the deal would effectively bring to an end the decades-long expansion of the Schengen Area, which first came into being in 1995.

The unprecedented move was revealed after a document outlining the plan was shown to an Associated Press reporter.

European Union nations had already acknowledged the overall functioning of Schengen ‘is at serious risk’ at a meeting in Brussels.

They also said Greece – which had been given until early May to update its border management on the islands – must make further efforts to deal with the migrant crisis at its source

EU klarer ikke bestemme seg om det skal stille krav til Hellas om det vet Hellas ikke kan oppfylle, eller om det skal skære gjennom og suspendere Schengen. Kun det sidste kan avhjelpe situasjonen.

Hvis Schengen først suspenderes er det tvilsomt om den frie bevegelighet innføres igjen, og hvis det skjer vil det være under et system med obligatorisk biometriske id-kort.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen åbnet fredag for at Hellas kan ryge ud af Schengen hvis landet ikke får kontroll over sine grænser.

Men hva så? Hva tror EU at Hellas vil gøre? Hvilke kapasitet har Hellas til å håndtere flere hundre tusen mennesker på sitt territorium?

Dansk Folkepartis EU-ordfører Kenneth Kristensen Barth har ingen tro på en slik løsning. Så vil migrantene kun finde en anden vej.

Hva vil DF? At båtene taues tilbage til Tyrkiet.

 Man skal sejle bådene med asylansøgere tilbage til Tyrkiet, som forsvarsminister Peter Christensen også sagde i forbindelse med, at Danmark torsdag sagde ja til at sætte Absalon ind i det Ægæiske Hav. Det er lige nøjagtigt det, man skal gøre.

Men kan vi regne med hjælp fra Tyrkiet, hvis vi sender alle flygtninge tilbage?

– Har vi nogen hjælp fra Tyrkiet? Vi har ikke set nogen form for begrænsning i tilstrømningen, som de ellers havde stillet os i udsigt.

– Og det kommer heller ikke til at ske. Tværtimod er de lige så lidt interesseret i at have alle de asylansøgere, som vi er. Tyrkiet ekspederer dem bare op i Europa, siger Kenneth Kristensen Berth og tilføjer:

– Svaret på det er, at de europæiske lande tager ansvar for flygtningelejrene i nærområderne. Vi skal styre dem og finansiere dem. Til gengæld har vi så også ret til at sende folk tilbage til flygtningelejrene, hvis de kommer til Europa.

Men hvor realistisk er dette scenariet? Tyrkiet er villig til å spille hardball med EU, dvs ofre menneskeliv for å teste EUs nerver. Hittil er det intet der tyder på at EU har handlekraft og vilje til å tåle menneskelig lidelse.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3444306/The-beginning-end-Schengen-EU-countries-restrict-passport-free-travel-two-years-emergency-plans-tackle-migrant-crisis.html#ixzz3zzPpzFEj
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE8440626/df-det-nytter-ikke-at-udelukke-graekenland-fra-schengen/

ANNONSE