Kunstbilde

1024px-Archip_Iwanowitsch_Kuindshi_007

Arkhip Ivanovitsj Kuindzji (1842-1911) , som tidlig ble foreldreløs, startet sin karriére som retusjør i Isakovitsj’ foioateliér i Taganrog, fra 1860 til 1865. Han forsøkte å starte sitt eget fotografiske ateliér, men mislyktes, og dro til St. Petersburg for å lære å male, både på egen hånd, og ved det keiserlige akademiet – hvor han omsider oppnådde fullt medlemskap i 1893.

I 1870 sluttet han seg til malerkollektivet Pjerjedvizjniki (Vandrerne), sammen med navn som Pjerov, Rjepin. Sjisjkin, Kramskoj. Serov, Surikov, Levitan og Vasnjetsov – i praksis de viktigste realistiske malere i tsarriket i siste halvdel av 1800-tallet.

Noen Wikipedia-sider insisterer på at bildet befinner seg i Tretjakov-galleriet i Moskva – men både den russisk-språklige siden og mine russiske referanser sier (og jeg kan personlig bekrefte) at det er i Det russiske museet i Piter.

ANNONSE
ANNONSE

Ét svar til “Aften i Ukraina (1878-1901)”