Nyt

USA vil ikke dele data om atomvåben med Rusland, siger Det Hvide Hus. Det sker som reaktion på Ruslands udtræden af ​​New Start-nedrustningsaftalen.

Afstanden mellem landene er stigende. Putin meddelte i sidste uge, at Rusland vil udplassere bombefly i Hviderusland, der kan udstyres med taktiske atomvåben. Taktiske atomvåben sænker tærsklen for at bruge atomvåben.

Samtidig reagerer Vesten ved at skubbe Rusland væk.

Norge overtager formandsposten i Arktisk Råd den 11. maj, men udenrigsminister Huitfeldt ønsker ingen kontakt. Sergey Lavrov havde inviteret rådet til et overdragelsesmøde i Sibirien.

– Det vil jeg ikke deltage i. Vi ønsker en form for kontakt, men det bliver på embedsmandsniveau med henblik på at overdrage formandsposten fra Rusland til Norge. Der bliver ikke et politisk ministermøde i Rusland, siger Huitfeldt.

Sidste juni besluttede de andre medlemslande at fortsætte aktiviteterne i Rådet uden russisk deltagelse.

– Det var nødvendigt at sætte samarbejdet i bero. Vi kunne ikke sidde om samme bord som Rusland og lade som om, der ikke var sket noget, siger udenrigsministeren. (NTB)

Under den kolde krig blev der lagt vægt på at opretholde kontakter. I dag afsluttes de én efter én. Man talte ikke, fordi man kunne lide hinanden, men fordi det var nødvendigt.

– I overensstemmelse med international lov har USA ret til at reagere på Ruslands brud på New Start-aftalen gennem proportionale og reversible modforanstaltninger, siger en talsmand for USA’s Nationale Sikkerhedsråd.

Aftalen blev underskrevet i Prag i 2010, og trådte i kraft i februar året efter. Det er efterfølgeren til atomnedrustningsaftalen Start I, som udløb i 2009.

Ruslands præsident meddelte i februar, at landet trak sig ud af aftalen, idet han sagde, at Nato og USA ikke længere ville have lov til at inspicere russiske faciliteter for atomvåben. (NTB)

US National Archives udgav for nylig en instruktionsvideo til strategiske bombefly. Det kan være, at russerne undrer sig over, hvad der foregår. Er det et signal?

Afklassificerede optagelser fra 1960 afslørede, hvordan det amerikanske luftvåben ville udføre atomangreb, hvis det var nødvendigt midt i den kolde krig.

Videoen, Nuclear Effects Under SAC Delivery Missions, udgivet af US National Archives and Records Administration den 20. marts hjalp med at forberede bombeflybesætninger, der opererede B-52’ere.

På det tidspunkt havde flyet nukleare missiler om bord, der var klar til at blive affyret, hvis USA blev angrebet af Sovjetunionen.

Starten på den 30-minutters træningsvideo lyder: ‘Hemmelighed – Kun til at blive vist til autoriseret personale’, som hjalp soldater med at forstå virkningerne af våbnene, og hvordan de sikkert kan vende tilbage til deres baser efter at have installeret missilerne.

Biden Regime Declassifies Footage of B-52s Conducting Nuclear Strike in What Appears to Be a New Russian Threat

 

ANNONSE