Kopierede/fra hoften

Den tyske general, Christian Freding, siger i et interview med Süddeutsche Zeitung, at russerne har mistet 300.000 soldater. Information om tab kan være en del af psykologisk krigsførelse. Det siges, at Ukraine har mistet en halv million ofre, det vil sige dræbte og sårede.

Der tages ikke forbehold i nyhedsindberetningerne om de dræbte og sårede. Kilderne og deres mulige motiver stilles der ikke spørgsmålstegn ved. Det er i sig selv et brud på almindelige journalistiske principper.

Stort set alle oplysninger om russiske tab er “negative”, altså egnede til at sprede indtrykket af, at Rusland er ved at falme.

Men selv general Freuding indrømmer, at Rusland har gjort det bedre end forventet.

Det er også svært at vide, hvad NTB har valgt at fremhæve, og hvad de har udeladt.

Dokument vil sætte spørgsmålstegn ved kilderne. Norske medier er blandt de mest loyale over for krigsindsatsen, og rapporterer ikke nyheder, der er negative for Ukraine. Men rapporterer beredvilligt historier fra Institute of the Study of War, Bellingcat og det britiske forsvarsministerium.

ANNONSE

En fremtrædende tysk general siger, at så mange som 300.000 russiske soldater er blevet dræbt eller såret i krigen mod Ukraine.

I et interview med den tyske avis Süddeutsche Zeitung siger den tyske general Christian Freuding, at Rusland har lidt enorme menneskelige og materielle tab i krigen.

– Ifølge vestlige efterretningstjenester er 300.000 russiske soldater blevet dræbt eller så hårdt såret, at de ikke kan mobiliseres igen, siger Freuding i interviewet, der blev offentliggjort fredag.

Tidligere på måneden viste lækket amerikansk efterretningstjeneste et tilsvarende antal ofre
eller sårede russiske soldater – 315.000. En kilde med kendskab til rapporten fortalte derefter til Reuters og AFP, at den svarer til tæt på 90 procent af russisk militærpersonel ved krigens start i 2022.

– Ikke desto mindre fortsætter Rusland med at mobilisere soldater med succes, herunder brugen af ​​fanger. Derudover ser vi enorme investeringer i våbenindustrien, siger Freuding.

Den russiske præsident Vladimir Putin har tidligere hævdet, at de har mobiliseret 486.000 soldater i 2023.

Freuding siger også, at Rusland viser større modstand mod sanktioner, end de vestlige lande havde troet i begyndelsen af ​​krigen.

Det, der burde have været nævnt i artiklen, er, at Putin for nylig udtalte, at Rusland havde over 600.000 soldater i Ukraine, et meget højt tal, der siger noget om viljen til at fortsætte krigen.

I nattens angreb mod Ukraine kom nogle af flyene fra Murmansk-området, hvor langtrækkende bombefly er stationeret.

Morten Jentoft fortæller, at Putin var rasende over, at ukrainerne for nylig sænkede et landgangsfartøj på Krim.

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag