Nyt

Danmark innførte midlertidig grænsekontrol, men Tyskland vil ikke spille med. Trods henvendelse for lang tid tilbake har danske myndigheder ikke hørt noget. Det kan bare kalles obstruktion.

Allerede før jul sendte transportminister Hans Christian Schmidt breve til både den tyske forbundsregering og delstatsregeringen i Slesvig-Holsten. Her bad han udtrykkeligt om tysk støtte til og samarbejde om at håndtere det såkaldte transportøransvar. Det pålægger bus- og togselskaber at kontrollere passagerers identitet, inden de krydser den dansk-tyske grænse.

Trods opfordringen er ingen af brevene endnu blevet besvaret ifølge Transportministeriet og delstatsregeringen i Slesvig-Holsten.

Mens Danmark hjelper svenskene med kontrol over Øresund, er det taust sørfra. DSB hjelper svenskene med ID-kontrol på togene, men Deutsche Bahn svarer at deres folk endu ikke har lært hvordan man kontrollerer id. Står det til troende?

Er den politiske uvilje over at Schengen rakner så stor at tyskerne vil vise deres motvilje? Det kan bare øke modsetningerne.

Berlingeren skriver at Lars Løkke må fare pent frem overfor tyskerne. Er det så sikkert at det er tyskerne som sidder med de stærkeste kort? Det er Angela Merkel som suspenderte Dublin-konvensjonen, helt ensidig, og som ikke har klart å få de andre EU-landene med på en fordleingsnøgle.

 

http://jyllands-posten.dk/politik/ECE8344036/Tysk-tøven-bremser-dansk-id-kontrol/

 

ANNONSE