Kopierede/fra hoften

Martin Sellner og Britanny Pettibone efter at de var nægtet indrejse til Storbritannien.

Den stalinistiske massemorder Che Guevara stod for ‘fundamentalt vigtige og rigtige idealer’, forklarede tidligere PET-chef Jakob Scharf i et samtaleprogram på P1 tilbage i 2012. Den cubanske Revolution var på samme måde ‘en helt åbenbar vigtig kamp’. Med Scharf som rejseguide er vi langt fra virkeligheden.

Flere medier har de senere uger portrætteret Generation Identitær, og det siger sig selv, at Jakob Scharf er dybt bekymret. Han associerer luftigt organisationens franske afdeling med ‘angreb på asylcentre’ og påpeger at der i gruppen ‘utvivlsomt er voldsparate’. Det samme kunne han sige om enhver form for politisk organisering, og problemet er – som journalist Rasmus Hage Dalland formulerer det, at GI kan være med til at ‘rebrande hele højrefløjen’. Smag på ordene, og de ledsagede perspektiver. National højrefløj er problematisk. Per definition.

Jakob Scharf som ekspertkilde i BT – Ny højreradikal ungdomsgruppe vækker bekymring hos tidligere PET-chef.

“Tidligere chef for PET Jakob Scharf har fulgt bevægelsen tæt, og han vurderer, at der kan være grund til en vis bekymring. … Ifølge ham er det særlige ved Generation Identitær, at de har et greb i de unge. Og især en ny gruppe af unge, man ikke tidligere har set i de højreekstremistiske miljøer.

‘Det er mange veluddannede unge, der bevæger sig i universitetsmiljøer, som bliver tiltrukket af Generation Identitær. Unge, som man på mange måder ville beskrive som velfungerende,’ fortæller den tidligere PET-chef. …

‘Jeg tror, det her er relativt nyt for mange. Og jeg tror ikke, der er et tilstrækkeligt fokus på, at der er en bevægelse i de højreekstremistiske miljøer i øjeblikket, som kræver, vi tænker nyt og anderledes.’

‘… Og det er den største bekymring: nemlig den måde, man i Generation Identitær får italesat kampen mod islamisme, for den er med til at legitimere det sådan, at der er nogle, som føler, de kan gå mere drastisk til værks for at realisere de her ting.’

Den største bekymring er ifølge Jakob Scharf altså den inspirationskilde, Generation Identitær kan være for folk, der kan dele synspunkterne, og som kan have en helt anden villighed til at bruge vold, end man måske har i kernen af miljøet.”

Det tjener Radio24syv til ære, at de konfronterede Jakob Scharf med beskyldninger, og selvom 24Morgen-vært Ida Herskind har tæt forbindelse til det venstreradikale miljø, blev han faktisk udstillet. Via Morten Uhrskov.

Radikaliserende t-shirts, Generation Identitær, Mosbjerg Folkefest, 22. juni 2019

 

Humoristisk svar fra Identitær – Sådan opdager du om dit familiemedlem er ved at blive identitær.

“Vi vil gerne hjælpe Scharf og andre, der er bekymrede for unge, der føler sig tiltrukket af Generation Identitær. Derfor har vi skrevet en liste med advarselstegn, som man skal være opmærksom på, hvis man er nervøs for at en ung man kender er ved at blive identitær:

– En kraftig interesse i sin egen historie og kultur – det er typisk for identitære at have et overdrevent kendskab til dansk historie og kultur. Det kan fx være, at vedkommende pludselig begynder at kaste sig ud i avancerede redegørelser af Jyske Lov eller lignende.

– En interesse for radikale tænkere, som fx Grundtvig.

– Sund livsstil – Begynder den unge pludselig at dyrke sport, spise sundt og den slags kan det være et advarselstegn.

– Lyst til at stifte familie og få børn i en ung alder, frem for at dyrke promiskuitet og drukkultur.

– Læser bøger om filosofi og politik i tide og utide.

– Andre tegn kan være at man begynder at gå i kirke, fejre nationaldage og danske traditioner og dykker ned i den danske sangskat.

Udviser den unge flere af disse advarselstegn, er det en stærk indikation på at vedkommende kan have radikale idéer som kærlighed til sit eget folk, en forestilling om at der skal eksistere et Danmark også om 100 år, og at Europa er værd at bevare.”

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag