Nyt

Den italienske Antifa-aktivist Ilaria Salis er blevet løsladt fra et ungarsk fængsel efter at være blevet valgt ind i Europa-Parlamentet, og med det opnåede hun parlamentarisk immunitet.

Anklaget for mordforsøg.

Salis har siddet varetægtsfængslet i 15 måneder, og retssagen mod hende har stået på i mere end et år. Med parlamentarisk immunitet bliver hun løsladt fra varetægtsfængsling og undgår en fængselsdom. .

Salis er anklaget for mordforsøg under “Hammer Band Antifa-angrebet” i Budapest.

Hammergjengen gjorde grundig arbeide. Foto fra Twitter

Håndjern og fodlænke

Salis blev berømt, efter at billeder af hende iført håndjern og fodlænker i en ungarsk retssal, blev spredt på de sociale medier.

De italienske Grønne og Venstrealliancen “gjorde alt for at få hende hjem så hurtigt som muligt”, og det lykkedes. Den 39-årige lærer modtog  165.000 stemmer, hvilket sikrede hende en plads i Europa-Parlamentet. 

Angreb er utilsigtede

– Vi kan med ret stor sikkerhed sige, at Ilaria Salis bliver medlem af Europa-Parlamentet, og det med en lavine af stemmer, forudsagde Nicola Fratoianni fra De Grønne og Venstrealliancen på valgaftenen.

Salis blev anholdt den 11. februar 2023 på anklager om grov legemsbeskadigelse og politisk motiveret kriminelt angreb på tilfældige, uskyldige mennesker, der var mistænkt for at være “højreekstremister” i Budapest.

ANNONSE

Jernrør og stave

Bevæbnet med jernrør og knipler angreb de brutalt turister, en 40-årig mand, et forlovet par og andre. En dreng klædt i camouflagebukser blev slået næsten ihjel med jernstænger og knive.

– Det er et mirakel, at vi er i live. Der var intet i vores tøj, der signalerede politisk engagement på højrefløjen”, sagde et af ofrene.

Riskede tyve år

Sammen med to tyske medtiltalte risikerede hun tyve års fængsel. Resten af banden er stadig på flugt.

 

ANNONSE