Nyt

To byrådspolitikere fra partiet Alternative für Deutschland (AfD) blev lørdag angrebet af bevæbnede gerningsmænd uden for en café i centrum af Karlsruhe. Det betyder, at tre AfD-politikere har været udsat for voldelige angreb i løbet af få timer.

For blot et par timer siden blev Hans-Jürgen Zickler (70) pludselig slået ned af en 47-årig gerningsmand ved en valgbod i byen Dresden.

Endnu en gang er flere tyske politikere over hele landet blevet angrebet. I Karlsruhe blev to byrådsmedlemmer fra AfD angrebet af maskerede gerningsmænd foran en café i byens centrum i lørdags.

Tre personer, herunder de to byrådsmedlemmer, blev lettere såret, sagde en talsmand for politiet i Karlsruhe til nyhedsbureauet dpa om aftenen. De tre blev behandlet på stedet. Politiet anholdt midlertidigt fem personer og løslod dem efter at have fastslået deres personlige oplysninger. Andre formodede gerningsmænd flygtede ifølge Die Welt.

ANNONSE

Ifølge AfD blev de to angrebet med køller, hvilket politiet hverken kan be- eller afkræfte.

AfD fra kommunalbestyrelsen i Karlsruhe siger, at angrebet kom fra den venstreradikale scene, og at omkring ti personer var involveret.

På de sociale medier er det blevet antydet, at Antifa stod bag angrebet, men det er ikke blevet bekræftet af andre kilder, som Document har tjekket.

 

Optakten til denne we

ekends EU-valg har været præget af en række angreb på politikere, flere af dem i Tyskland. Angrebet i Karlsruhe er det tredje mod AfD-politikere i denne uge.

Fredag var der yderligere to angreb på politikere. I Bargteheide i Slesvig-Holsten inviterede SPD folk til en valgkampagne med titlen »Vi laver kebab til 3 euro igen« og uddelte kuponer med rabat på kebab.

Ifølge SPD’s regionale forening var SPD’s forbundsdagsmedlem Bengt Bergt og EU-kandidat Fabian Vehlies også til stede. Partiet sagde lørdag, at der blev kastet fyrværkeri ind i en gruppe mennesker. Bengt Bergt blev næsten ramt af fyrværkeriet, som eksploderede i kort afstand fra ham. Ingen kom til skade.

 

ANNONSE