Nyt

Den formelle godkendelse af Hollands nye premierminister, den tidligere ›spionchef‹ Dick Schoof, forventes i slutningen af juni/begyndelsen af juli.

Frafalden socialdemokrat.

Schoof er velkendt i sit hjemland, hvor han tidligere har stået i spidsen for efterretnings- og sikkerhedstjenesten – Ministerie van Justitie en Veiligheid – men for omverdenen er han stadig en fremmed.

Schoof er ikke medlem af noget politisk parti, men var tilknyttet socialdemokraterne i 30 år, før han meldte sig ud for fem år siden, fordi han ikke længere følte sig hjemme i deres verden.

Den 67-årige, vil lede en koalition domineret af Geert Wilders’ konservative Frihedsparti, i selskab med det liberale VVD, det konservative NSC og landmandspartiet BBB.

Vil bringe hollænderne sammen

Schoof siger, at han ønsker at repræsentere hele den hollandske befolkning, og at han ikke kun er knyttet til PVV.

– Mine mål for Holland er i tråd med den ambitiøse koalitionsaftale, som partierne har indgået.

Det bliver første gang, at Holland får en premierminister, som ikke er knyttet til nogen af regeringspartierne.

Mr Deepstate

Eva Vlaardingerbroek er kritisk over for udnævnelsen og kalder ham ›Mr Deepstate‹:

– Dick Schoof er tidligere national koordinator for antiterrorkorpset, der er kendt for at fokusere på bekæmpelse af ›regeringsfjendtlig ekstremisme‹

Som om det ikke var slemt nok, så stod han også bag:

  • det hollandske covid-regime
  • spionage på hollandske borgere på Twitter
  • var involveret i Trump-Russia-svindelnummeret

Han er bogstaveligt talt personificeringen af en teknokratisk bureaukrat. Med ham som premierminister er jeg sikker på, at den digitale overvågningsstat, som vi har advaret imod, vil være her hurtigere end forventet.

ANNONSE

Kritiske indvandrere

Partiet Denk, som hovedsageligt støttes af indvandrere, er meget kritisk over for udnævnelsen. I sin tid som chef for sikkerhedstjenesten holdt Schoof nøje øje med moskeer og islamiske organisationer.

– Efterretnings- og sikkerhedstjenesten så ikke muslimer som en allieret, men som en potentiel trussel, Han ser ud til at være en person, der ikke tager hollandske muslimers bekymringer alvorligt, siger Stephan van Baarle, parlamentarisk leder af Denk.

 

 

Kjøp Roger Scrutons bok «Konservatismen» fra Document Forlag.

ANNONSE