Nyt

De to journalister, der søndag blev dræbt af den israelske hær i Rafah, var medlemmer af terrorgrupper, oplyser den israelske hær. NRK gjorde, i morgenudsendelsen, et stort nummer ud af, at de blev dræbt , uden at nævne muligheden for, at de kunne ha flere roller. Det, der tiltrak IDF’s opmærksomhed, var, at en af ​​journalisterne betjente en drone. En drone er et offensivt våben i et krigsteater. Det viste sig at være sandt.

Hamza Wael Dahdouh, søn af Al Jazeeras Gaza-korrespondent Wael Dahdouh, og Mustafa Thuria, en video-stringer for AFP, som også arbejdede for Qatar-baseret tv, døde begge i strejken.

IDF siger, at deres efterretningstjenester bekræfter, at begge er medlemmer af Gaza-baserede terrorgrupper og var “aktivt involveret i angreb mod IDF-styrker.”

NRK havde en følelsesladet rapport om, hvor grusom krigen er mod journalister. Men vi får ingen rettelse, når IDF kommer med nye oplysninger, der kaster lys over sagen.

De skriver, at Thuria blev identificeret, af et dokument fundet af tropper i Gaza, som medlem af Hamas’ Gaza City Brigade, der tjener som næstkommanderende i en af ​​bataljonerne.

Ifølge IDF er Dahdouh medlem af den palæstinensiske islamiske jihad. De siger, at dokumenter der blev fundet af tropper i Gaza afslører, at han tjente i Islamisk Jihads elektroniske ingeniørenhed, og tidligere var næstkommanderende for Zeitoun-bataljonens raketaffyringsstyrke.

IDF vedhæfter en kopi af dokumentet, der viser, at Dahdouh var medlem af Islamisk Jihads elektroniske ingeniørenhed.

ANNONSE