Nyt

På tærsklen til valget til Europa-Parlamentet taler Giorgia Meloni imod centralisme i europæisk politik:

“Europa har håndteret alting dårligt,” sagde den italienske premierminister til programmet “Giù la maschera” (Ned med masken) på Radio 1-kanalen i den offentlige tv-station RAI mandag morgen.

“Europa”, som i italiensk politik er synonymt med EU, “må ændre sine prioriteter” og “tage sig af færre ting”, sagde Meloni ifølge det italienske nyhedsbureau Askanews:

“Europa troede, at det skulle regulere de mindste ting i borgernes liv, med hvad der viste sig at være et angreb på borgernes frihed og rettigheder, når det ikke vidste, hvordan det skulle tage sig af de store ting.

Jeg vil have mere subsidiaritet: Europa skal gøre færre ting, men gøre dem bedre. Det ville være et temposkift, som Europa ville have godt af.”

Melonis parti Fratelli d’Italia (FdI) var det eneste, der modsatte sig de meget hårde corona-tiltag, som Mario Draghis regering har gennemført.

Gruppen af Europæiske Konservative og Reformister (ECR), som FdI tilhører i Europa-Parlamentet, omfatter den del af Europas nye højrefløj, som ikke er imod EU som sådan, men som ønsker mere magt tilbage til medlemslandene.

Det modsatte er selvmord, ifølge Italiens premierminister:

Så “man må forstå, hvad man mener med at være for eller imod Europa”, for at give mere magt til Europa ville være “selvmord”, fordi “Europa har håndteret alt, og håndteret alt dårligt”.

EU-valget begynder torsdag den 6. juni, men for de fleste medlemslande er valgdatoen søndag den 9. juni.

Ifølge den seneste meningsmåling i Italien står FdI til at få 26,5 procent opbakning, hvilket er et halvt procentpoint mere end ved det italienske parlamentsvalg i oktober 2022.

Meloni talte også med RAI om emner som krigen i Ukraine, kunstig intelligens, og organiseringen af den italienske offentlige tv-station, som hun besøgte. “RAI tilhører folket og skal repræsentere alle,” sagde hun.

 

ANNONSE