Nyt

TV2 har gennem flere år filmet danske kriminelle i deres møder med advokater og forretningsforbindelser. Kilden er en kvindelig advokat med dybe personlige og professionelle forbindelser til de kriminelle. Men nu har hun fået kolde fødder og vil stoppe programmet. Kvinden har allerede modtaget dødstrusler.

Programmet The Black Swan bliver sendt tirsdag. Hun har anket til både byretten og landsretten, som afviser hendes anmodning om at stoppe programmet. Ifølge Østre Landsret afslører programmet oplysninger om samspillet mellem kriminelle og velrenommerede aktører, som offentligheden har krav på at få at vide.

Kvinden er gået i skjul.

“JEG SKAL FUCK DIG SÅ FUCKING FÆRDIG DIN FUCKING LILLE LUDDERMAND!!!!! YOU’RE GOING TO DIE SO BAD WHEN WE CATCH YOU YOU LUDER!!!!!!!! (sic),” lød truslen ordret i sms’en.

Kvindens advokat, Carlo Siebert, oplyser, at hun er syg af stresssituationen, og ifølge advokaten ikke ønsker at udtale sig på nuværende tidspunkt.

Hun har et forbehold i kontrakten, men spørgsmålet er, om hun kan påberåbe sig retten til at stoppe hele programmet. Kvinden har været rådgiver for kriminelle grupper, så hun vidste, hvad hun gik ind til.

ANNONSE

Allerede inden det blev sendt, fik programmet konsekvenser for en navngiven advokat.

Allerede inden offentliggørelsen har dokumentaren haft store konsekvenser for en af de personer, som er blevet optaget med skjult kamera. Som Børsen skrev søndag, er den fremtrædende advokat og partner i advokatfirmaet Horten, Nicolai Dyhr, blevet fyret.

»Nicolai Dyhr stopper i Horten, som en direkte konsekvens af en række udtalelser, som TV 2 har optaget, og sidenhen delagtiggjort Horten i. Udtalelserne afspejler på ingen måde, hvordan en advokat og partner i Horten bør optræde, og Horten tager skarpt afstand fra dem,« sagde direktør Anders Bager Jensen fra Horten søndag til finans.dk.

Nicolai Dyhr selv sagde søndag til Børsen, at han har handlet »ubegribeligt dumt«, men han fastholder, at han intet ulovligt har gjort.

https://www.berlingske.dk/samfund/tv-2s-hovedkilde-forsoegte-forgaeves-at-bremse-prestigefyldt-dokumentar-nu

ANNONSE