Nyt

Robert Malley var Bidens særlige udsending til Iran, som mistede sin sikkerheds godkendelse sidste sommer. Nu har to Republikanere fundet ud af, at han gemte hemmelige dokumenter på sin private e-mailkonto og mobiltelefon, som begge blev hacket.

James Risch, medlem af udenrigsudvalget i Repræsentanternes Hus, og Michael McFaul, medlem af Senatets udenrigsudvalg, har skrevet et brev til Tony Blinken og bedt om svar.

“Vi er fortsat dybt frustrerede over, at ministeriet ikke har reageret på vores anmodninger om oplysninger, der er nødvendige for at føre passende tilsyn,” siger lovgiverne til Blinken i brevet, som først blev rapporteret af Washington Post.

“På grund af ministeriets undvigende holdning, og manglende gennemsigtighed, har vi forsøgt at få oplysninger fra andre kilder. Vores egne undersøgelser har afdækket følgende oplysninger og foruroligende beskyldninger. Vi beder dig om at bekræfte de oplysninger, vi har fået.”

De to kongresmedlemmer antyder, at Malley med vilje overførte klassificerede dokumenter til sine private konti.

De to Republikanske lovgivere tilføjede: “Vi forstår, at Malleys sikkerheds godkendelse blev suspenderet, fordi han angiveligt overførte klassificerede dokumenter til sin personlige e-mailkonto, og downloadede disse dokumenter til sin personlige mobiltelefon.

Det er uklart, hvem han havde til hensigt at give disse dokumenter til, men det antages, at en fjendtlig cyberaktør var i stand til at få adgang til hans e-mail og/eller telefon og få fat i de downloadede oplysninger.”

Det var en bombe, at Malley mistede sin sikkerhedsgodkendelse, og blev suspenderet fra udenrigsministeriet. Det var på linje med den norske spion Treholt.

Risch og McFaul spørger, om den eller de personer, der hackede Malleys e-mail og mobiltelefon, havde forbindelser til den iranske efterretningstjeneste.

Der er mistanke om, at han kan have været en muldvarp for Iran.

https://www.foxnews.com/politics/gop-lawmakers-allege-bidens-iran-envoy-kept-classified-material-personal-email-cellphone-hacked

ANNONSE