Nyt

Omkring 800 politi- og efterretningsagenter ransagede i går lokaler tilhørende det islamiske samfund i syv tyske stater. Målet var Islamische Zentrum Hamburg (IZH), som længe har været overvåget af den tyske forfatningsdomstol.

Islamistisk organisation midt i Tyskland

Som led i efterforskningen af ​​Islamic Center Hamburg og fem formodede underorganisationer, blev 57 ejendomme i syv stater ransaget torsdag ifølge indenrigsministeriet. IZH er mistænkt for at have handlet i strid med den tyske forfatning og ideen om international forståelse.

Indenrigsminister Nancy Faeser fra Sozialdemokratische Partei Deutschlands oplyser, at IZH længe har været under observation af Federal Office for the Protection of the Constitution og er kategoriseret som islamistisk.

Jøder føler sig truet

– Især nu, hvor mange jøder føler sig særligt truet, kan vi generelt ikke tolerere islamistisk propaganda og antisemitisk og anti-israelsk agitation.

Sikkerhedsmyndighederne er blandt andet ved at undersøge, om IZH støtter aktiviteterne i den libanesiske Hizbollah, som er forbudt i Tyskland.

Ifølge indenrigsministeriet bliver der foretaget ransagninger i Hamborg, Niedersachsen, Hessen, Baden-Württemberg, Bayern, Berlin og Nordrhein-Westfalen. De involverede i ransagningerne og forberedelserne hertil er forfatningsbeskyttelsen og politiet i staterne, sammen med enheder fra den føderale forfatningsbeskyttelse, kriminalpolitiet og det føderale politi.

ANNONSE

«Terrorcelle»

IZH driver den såkaldte blå Imam Ali-moske i Alster i Hamborg. Ifølge Indenrigsministeriet er foreningens aktiviteter rettet mod at udbrede det iranske regimes revolutionære koncept. Iranere i eksil hævder i årevis at have krævet “denne terrorcelle” lukket.

Großrazzia gegen das Islamische Zentrum Hamburg mit Fokus auf die Islamicische Akademie Deutschland i Alsterdorf.

Jasmin, en iransk aktivist fra Hamborg, understregede, at ‘EXIL-iranere’ har krævet lukning af disse terrorceller siden Jahren. #IZH pic.twitter.com/0dKSJpcDro

— Iman Sefati (@ISefati) 16. november 2023

ANNONSE