Nyt

Argentina har bedt Interpol om at arrestere den iranske indenrigsminister Ahmad Vahidi for bombningen af et jødisk center i Buenos Aires i 1994, som dræbte 85 mennesker, samt for en bombning to år tidligere mod den israelske ambassade, som dræbte 29 mennesker, sagde det argentinske udenrigsministerium tirsdag.

Morder med ministerpost

– Argentina ønsker en international anholdelse af de ansvarlige for AMIA-angrebet i 1994, som stadig sidder på deres poster med total straffrihed efter at have dræbt 85 mennesker. En af dem er Ahmad Vahidi.

Ifølge Buenos Aires var Vahidi en del af en delegation fra Teheran, som for nylig besøgte Pakistan og Sri Lanka. Interpol siges at have udstedt en arrestordre på ham efter anmodning fra Argentina.

Argentina har også henvendt sig direkte til Pakistan og Sri Lanka og bedt dem om at arrestere Vahidi.

Irans officielle nyhedsbureau IRNA rapporterede, at Vahidi var tilbage i Iran tirsdag, mens Sri Lankas udenrigsministerium hævder, at Vahidi ikke var en del af den iranske delegation, der besøgte landet.

ANNONSE

Dødeligste angreb i Argentinas historie

En argentinsk domstol gav i april i år Iran skyldenfor angrebet på det jødiske AMIA-center i Buenos Aires i 1994 og for et bombeangreb to år tidligere på den israelske ambassade, der dræbte 29 mennesker.

Ingen har påtaget sig ansvaret for angrebet i 1994 – det dødeligste i Argentinas historie – og det er heller ikke blevet opklaret, men både Argentina og Israel mistænker Hizbollah for at have udført det på opfordring fra Iran.

Den offentlige anklager Alberto Nisman indledte en ny undersøgelse af AMIA-angrebet i 2015. Dagen før han skulle vidne for Kongressen, blev han fundet død, skudt i hovedet. Dødsårsagen er fortsat et mysterium:

Nisman hadde arrestordre på presidenten og utenriksministeren klar

 

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

ANNONSE