Nyt

En organisation med tilknytning til Irans øverste leder har afsløret, at den iranske general Mohammad Reza Zahedi, som angiveligt blev dræbt i et israelsk luftangreb den 1. april, spillede en nøglerolle i Hamas-massakren den 7. oktober.

Fox News skriver om saken.

NTB rapporterede den 8. april, at Mohammad Reza Zahedi var kommandant for Quds-styrken, Revolutionsgardens afdeling for udenlandske operationer, og den eneste ikke-libaneser blandt de otte medlemmer af Hizbollahs politbureau.

I går kunne Document fortælle, at flere internationale medier har skrevet, at Irans angreb på Israel skyldes angrebet på en bygning tilknyttet den iranske ambassade, hvor syv topofficerer fra den berygtede Revolutionsgarde blev dræbt.

Det USA-baserede Middle East Media Research Institute (MEMRI) fandt den chokerende indrømmelse og oversatte den til engelsk. Den 3. april offentliggjorde Irans koalitionsråd af islamiske revolutionsstyrker en erklæring om sorg og anerkendelse af den afdøde Zahedi og seks andre, der blev hyldet som martyrer.

ANNONSE

MEMRIs oversættelse :

– Martyren Zahedis strategiske rolle i konsolideringen og styrkelsen af modstandsfronten, og i planlægningen og udførelsen af “Al-Aqsa-Oversvømmelsen”, er en del af den store stolthed, der vil gøre denne store kommandørs tavse indsats til en evig historie om kampen mod det zionistiske regimes besættelse.

The strategic role of the martyr Zahedi in consolidating and strengthening the resistance front, and in the planning and execution of Al-Aqsa Flood, are part of the great pride that will transform the quiet efforts of this great commander into the eternal history of the struggle against the occupation by the Zionist regime,” declared the Iranian Coalition Council of Islamic Revolution Forces, according to the MEMRI translation.

“Al-Aqsa-Oversvømmelsen” er Hamas’ navn for invasionen den 7. oktober, som ifølge Fox resulterede i massevoldtægt, dødsfald og gidseltagning.

MEMRI siger, at meddelelsen er i modstrid med den iranske øverste leder Ali Khameneis officielle afvisning af, at Iran spillede nogen rolle i terrorangrebet den 7. oktober 2023.

Adspurgt om MEMRI’s rapport og Zahedis rolle i massakren den 7. oktober, sagde en talsmand for det amerikanske udenrigsministerium til Fox News Digital, at brigadegeneral Mohammad Reza Zahedi var en af Irans vigtigste ledere i kampen mod Israel.

Talsmanden kunne ikke kommentere den præcise rolle, Zahedi spillede i angrebet den 7. oktober, men sagde, at der ikke er nogen tvivl om, at Quds Force og personer som Zahedi længe har været involveret i at støtte trusler mod Israel og USA’s interesser, herunder bevæbning og finansiering af terrorgrupper og militante stedfortrædere og partnere, der truer Israels sikkerhed og stabilitet i hele Mellemøsten.

En talsmand for Israels udenrigsministerium sagde til Fox News Digital, at Irans Revolutionsgarde er den største statsfinansierede terrororganisation og terrorregimets vigtigste redskab til at eksportere sin politik i Mellemøsten og resten af verden. Israel opfordrer indtrængende det internationale samfund til at stemple IRGC som en terrororganisation.

Trump-administrationen udpegede IRGC som en udenlandsk terrororganisation i 2019. Stormagter som Frankrig, Storbritannien, Tyskland og Canada har i årenes løb modsat sig opfordringer til at sanktionere IRGC, ifølge Fox.

Ifølge Wikipedia er IRGC blevet udpeget som en terrororganisation af Bahrain, Saudi-Arabien, Sverige og USA.

MEMRI-rapporten blev offentliggjort et par dage før en artikel i London Times torsdag, som sagde, at Israel har fået fat i breve til Yahya Sinwar, lederen af Hamas i Gaza, som viser Irans økonomiske støtte til dets stedfortræder Hamas.

Brevene fra 2020 og 2021 viser, at Iran har overført 222 millioner dollars til Hamas.

Det amerikanske udenrigsministerium har under både republikanske og demokratiske regeringer klassificeret det iranske regime som verdens værste statslige sponsor af terrorisme.

Iransk general drept i israelsk luftangrep i Damaskus

Kjøp «Europas underlige død» her.

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag