Nyt

Skotlands regerende Scottish National Party (SNP) suspenderer brugen af pubertetsblokkere i en stor kovending efter at have læst en ødelæggende britisk rapport af børnelægen Hilary Cass.

Sandyford-klinikken i Glasgow, som er blevet døbt «Tartan Tavistock», flytter sig i kølvandet på Cass Review, skriver The Telegraph.

Børnelægen Hilary Cass stod i spidsen for undersøgelsen. Da den foreløbige rapport blev offentliggjort i 2022, førte det til lukningen af Tavistock-klinikken, da Cass konkluderede, at behandlingen ikke var sikker for børn.

Sandyford, som er den eneste specialiserede service for unge under 18 år i Skotland, skriver i en erklæring på sin hjemmeside, ifølge The Scotsman:

Henvisninger fra Sandyford Sexual Health Services til Paediatric Endocrinology for ordination af pubertetsundertrykkende hormoner er blevet sat på pause for alle nye patienter, der vurderes af Young Person’s Gender Service.

Patienter i alderen 16-17 år, som ikke er blevet behandlet af Pædiatrisk Endokrinologi, men som stadig søger behandling for deres kønsinkongruens, vil ikke længere få ordineret kønsbekræftende hormonbehandling, før de er 18 år.

I marts blev det annonceret, at NHS stoppede med at bruge pubertetsblokkere til kønsforvirrede børn. Nu følger den skotske regering trop, kun 17 dage efter at den indførte en ny hadlov, der truede med at fængsle folk, der ikke accepterede den moderne kønsideologi.

SNP har tidligere sagt, at det skotske sundhedsvæsen vil tage sig tid til at gennemgå resultaterne, og antydet, at mange dele af den fordømmende Cass-rapport for NHS England ikke gjaldt for Skotland.

Så sent som i mandags insisterede ministrene på, at der ikke med det samme ville blive truffet beslutninger om, hvorvidt Cass’ anbefalinger skulle følges. Regeringen støttede de klinikere, der udskrev medicinen, og sagde, at de fulgte «meget høje standarder».

ANNONSE

Maree Todd, SNP’s sundhedsminister, hævdede, at pubertetsblokkere «aldrig blev ordineret rutinemæssigt» i Skotland.

Cass Review advarede om, at der ikke var noget troværdigt bevis for, at pubertetsblokkere var effektive eller sikre. Cass kunne heller ikke udelukke muligheden for, at en sådan behandling kunne bidrage til mentale eller fysiske problemer senere i livet, herunder infertilitet.

Tiltaget kan skabe splid med SNP’s koalitionspartnere, De Grønne i Skotland, som har kritiseret dele af Cass-rapporten og støtter “kønsbekræftende” behandling. LGBT-aktivister med tætte bånd til SNP vil sandsynligvis også reagere stærkt, ifølge The Telegraph.

Dr. Hilary Cass’ arbejde ser ud til at få stor indflydelse på, hvordan britiske børn, der lider af kønsdysfori, vil blive behandlet i fremtiden.

ANNONSE

Mest læst

Bidens store bagslag