Tavle

Salget af systemer til olie- og gasfyring i Tyskland fik et voldsomt opsving i 2023, viser tal fra tyske industrier, at Die Welt har fået eksklusiv adgang til.

Tallene viser, at der sidste år blev solgt 790.500 anlæg til gasopvarmning i Tyskland, en stigning på 32 procent og et godt stykke over de 356.000 solgte varmepumper – mens regeringen havde sat sig et mål på 500.000 i sin planlægning.

Salget af oliefyrede systemer fordobledes til 112.500 i 2023, rapporterer den tyske avis. I alt brugte 70 procent af de solgte varmesystemer fossile energikilder.

Dette boom kom samme år, som Forbundsdagen vedtog den nye og kontroversielle byggeenergilov, som træder i kraft i 2024. Loven har til formål at erstatte olie- og gasvarme med varmepumper for at reducere CO2-udledningen fra opvarmning, og formålet er, at 65 procent af opvarmningen skal ske ved hjælp af vedvarende energikilder.

Det er usandsynligt, at den tyske regering kommer tættere på målet om at gøre varmepumper til standardsystem for opvarmning i år, siger Markus Staudt, der er talsmand for brancheforeningen Bundesverband der Deutschen Heizungsindustrie (BDH) til Die Welt.

ANNONSE

 

Køb “Uncertain Science” af Steven E. Koonin som papirbog og som ebog.

 

ANNONSE

Mest læst