Nyt

Med sin ekstremistiske klimapolitik ødelægger Tyskland sin egen industri, siger den fremtrædende tyske økonom Hans-Werner Sinn lørdag i et interview med Neue Osnabrücker Zeitung.

På den måde er vi et dårligt eksempel for hele verden, siger den mangeårige leder af Ifo-instituttet for økonomisk forskning og professor emeritus i økonomi ved universitetet i München i interviewet, som også er omtalt i Die Welt.

Hans-Werner Sinn har længe været en konsekvent kritiker af det “grønne skifte” i energipolitikken, som i Tyskland går under navnet Energiewende. Sinn har tidligere udtalt, at tyskerne har ladet sig forføre af urealistiske drømme, og nu siger han blandt andet, at der skal være en ende på, at Tyskland og Europa går alene i klimapolitikken.

“Al snak om at fungere som en rollemodel og om de komparative fordele, vi angiveligt opnår med denne politik, er blot propaganda,” hævder Sinn.

“Kina og andre vækstøkonomier vil aldrig i verden gøre, som vi gør, hvis vi driver virksomheder ud af landet med energiforbud og ødelægger folks levestandard,” siger Tysklands mest kendte økonom.

ANNONSE

Sinn afviser også visionerne om en forestående “klimaneutral” fremtid:

Tyskland har “ingen chance” for at nå den tyske regerings mål om helt at udfase fossile energikilder inden 2045, siger økonomiprofessoren.

Ikke desto mindre bliver “en hel økonomi på 83 millioner indbyggere gjort til et forsøgskanin for alternative teknologier”.

Klimapolitik kan kun implementeres, hvis den koordineres globalt, fortsætter Sinn.

“Vår vi går det alene betyder, at andre dele af verden vil købe lige så meget mere olie og udlede lige så meget CO2, som vi sparer.”

På grund af Ukraine-krigen tjener Kina nogenlunde på Tysklands klimapolitik, analyserede den kendte økonom.

For den olie og gas, som Europa ikke længere køber af Rusland, går til Kina. ”Med vores grønne politik sænker vi priserne på verdensmarkedet og subsidierer Kinas beskidte industri. Kina nyder godt af vores sanktioner og bliver endnu stærkere.”
Uden samarbejde mellem USA, Kina og Indien er klimapolitik spild, mener Sinn: “Hvis det ikke virker, vil intet fungere,” siger han – oprigtigt bekymret over de omvæltninger, der forventes at klimaændringer menes at kunne udløse. .

Sinn går derfor ind for en ændring af tysk udenrigspolitik, og mener, at Tyskland bør forsøge at indgå klimapolitiske kompromiser med stormagterne i verden, herunder Kina.

ANNONSE

Mest læst