Nyt

Tysklands regering har i sit program udtalt, at kulfyrede kraftværker ikke vil blive brugt til elproduktion efter 2030, men med energikrisen er sådanne ambitioner fuldstændig urealistiske selv med den hastige udvikling af meget mere grøn energi, viser beregninger fra konsulentfirmaet. firma McKinsey, som Welt am Sonntag Welt am Sonntag har fået adgang til.

McKinsey har analyseret den tyske energipolitik kendt som Energiewende i lyset af Ukraine-krigen, som har fremskyndet stigningen i gaspriserne, som allerede fandt sted før Ruslands invasion. Og selv hvis Tyskland skulle nå at producere 80 procent af sin elektricitet ved hjælp af grønne energikilder, ville landet stadig være afhængigt af kulkraft, slutter konsulentfirmaet.

Tyskland vil også forblive afhængig af gas, siger rapporten om McKinseys beregninger.

Uanset hvilket scenarie der tages i betragtning, konkluderer McKinsey, at “CO2-balancen er skuffende, skriver Welt am Sonntag.

Det betyder, at det også er urealistisk for Tyskland at nå “klimamålene” for 2030.

ANNONSE