Nyt

Udviklingen af ​​vedvarende energi i Tyskland går langsommere end planlagt, og den tyske regerings strategi for kontrollerbar balanceenergi vil sandsynligvis ikke lykkes med at sikre energiforsyningen – oplyser den tyske revisionsmyndighed Bundesrechnungshof i en ødelæggende særrapport offentliggjort torsdag.

Ifølge Rigsrevisionen sætter regeringen Tysklands energiforsyning på spil, og det tyske elnet er heller ikke pålideligt, lyder det i rapporten, som er omtalt i Die Welt.

Rapporten er med andre ord en sønderlemmende kritik af Tysklands Energiewende, altså energiomstillingen, der sigter mod en overgang til vedvarende energikilder som sol- og vindkraft, foreløbig med backup fra gaskraft, men ikke kul eller atomkraft .

Rapporten sætter også spørgsmålstegn ved pålideligheden af ​​energimyndigheden Bundesnetzagentur, som er ansvarlig for elnettet i Tyskland.

Det er let at forudsige, at udbygningen af ​​vindkraft ikke vil ske i det omfang, loven kræver, og det er usandsynligt, at den adgang til backupenergi, som regeringen planlægger, bliver realiseret, oplyser Rigsrevisionen, som også oplyser. at elnettet ikke udvikles godt nok. Efterslæbet skulle være syv år og 6.000 kilometer kabler.
Rapporten er i overensstemmelse med udmeldinger fra regeringen:

ANNONSE

På den ansvarlige minister Robert Habecks (De Grønne) hjemmeside står der: “Vores Energiewende: sikker, ren, pålidelig”. Men Rigsrevisionens dom er stik modsat: “Forsyningssikkerheden er i fare, elektricitet er dyrt, og energiwendens påvirkning af landskab, natur og miljø er ikke blevet grundigt forklaret af regeringen.”
Situationen er klart forværret siden 2021, fastslår Rigsrevisionen, der i flere år har leveret skarp kritik af den tyske klima- og energipolitik.

I særrapporten analyserer agenturet også de politiske, sociale og økonomiske konsekvenser af denne politik:

I særrapporten analyserer agenturet også de politiske, sociale og økonomiske konsekvenser af denne politik:

”Rigsrevisionen kan ikke se, at målet om en overkommelig elforsyning til offentligheden er sikret. Det resulterer i en betydelig risiko for Tyskland som lokation for virksomheder og for befolkningens accept af Energiewende.”

Agenturet anklager også staten for at kommunikere best-case information og optimistiske antagelser for energisituationen til offentligheden og for at camouflere de reelle omkostninger ved Energiwende med subsidier, skriver Die Welt.

ANNONSE

Mest læst