Tavle

Det multikulturelle og stadig mere islamiserede Malmø, Sveriges tredjestørste by, oplever problemer, som var næsten ukendte for nogle år siden.

Siden november 2020 er over 160 tilfælde af farligt hundefoder blevet meldt til politiet i Malmø. Dette involverer boller eller anden mad tilberedt med glas eller skarpe metalstykker med den hensigt at skade eller dræbe dyr, der spiser dem.

Regionsavisen Sydsvenskan skriver, at “terroren” mod byens hundeejere nu fortsætter. “Det er ubehageligt,” siger hundeejer Felicia Holst, der fandt nogle af de livsfarlige bolde.

Politiet har igen modtaget alarmer om hundeboller med metal placeret i Malmø af en eller flere hundetorturister. Denne gang blev opdagelserne gjort i centrum af byen.

Tirsdag blev der fundet nye brødboller med metal inde på Lugna gatan og i cykeltunnelen under Föreningsgatan i byens centrum. »Det er en syg person, der gør det her,« siger hundeejer Tove Davidsen.

“Det føles virkelig skræmmende,” indrømmer Roisin Kenny over for SVT. Hun fandt nogle af bollerne, da hun var ude med sin hund.

Kenny var på sin morgentur med sin hund Maggan.

»Jeg gik i undergangen ved rådhuset, og så så jeg dem. Jeg fandt også boller for et par år siden, så jeg forstod med det samme, hvad det gik ud på,« siger hun.

ANNONSE

Roisin knuste en bolle med sin fod og så metalstykket indeni. Hun bad en forbipasserende om at holde Maggan, mens hun samlede bollerne, i alt omkring 20.

“Min hund kunne sagtens have spist dem. Jeg tror hun indtog en bolle for nogle år siden. Jeg så glasskår i hendes afføring, men hun kom ikke til skade.”

Da politiet ankom til stedet, blev yderligere fem boller fundet og beslaglagt.

Politiet advarer nu om, at der kan komme flere sager, og opfordrer dyreejere til at være opmærksomme.

Roisin Kenny indrømmer, at de farlige boller er en konstant bekymring for hundeejere i byen.

”I en periode flyttede jeg fra Malmø og boede i Höör i stedet. Bolderne var en medvirkende årsag. Jeg var træt af at være bekymret, hver gang jeg var ude med hunden.”

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag