Nyt

Manden vågnede ved at blive skudt i hånden – gennem soveværelsesvinduet. 27 minutter tidligere var der blevet skudt flere skud ind i en lejlighed i en anden gade. Nogle timer i forvejen var der en kraftig eksplosion i Malmø centrum.

Klokken 21 blev politiet varslet om en eksplosion i Rundelsgatan. Indgangspartiet til en bygning og en ståldør med tykt glas blev ødelagt. Glassplinter lå strøet på gaden.

– Der er ingen skader inde i bygningen, kun skader på en entré og nogle ruder. Der lugter af røg fra fyrværkeri på pladsen, siger Stephan Söderholm.

Ingen blev skadet. Tomas, som bor i nærheden, var en af flere personer, der kom ud fra deres lejligheder for at se, hvad der var sket.

– Det bragede så kraftigt, at ruderne rystede og man hørte virkeligt, hvilken kraft der var i skuddene. Man har jo hørt en del skud før, men dette var noget udover det sædvanlige, siger han.

«Man har jo hørt en del skud før» – ja, han bor jo i Malmø. Bang-bang byen. Knapt fire timer senere var det på den igen.

Mordforsøg

Begge skudepisoder efterforskes som mordforsøk.

– Vi ved ikke om de hænger sammen, siger Fredrik Bratt ved politiets vagtcentral.

Klokken 00.46 rykkede politiet ud til Sufflörgatan.

– Flere vidner hørte adskillige skud. De første oplysninger taler om fire til fem skud, siger Fredrik Bratt fra politiets ledelse.

Lejligheden var tom, med huller efter skud i vinduet.

– Der er ingenting, som tyder på at nogen er flygtet eller blevet skadet, siger Fredrik Bratt.

27 minutter

Politiet fik ikke ro til at arbejde i fred ret længe i Sufflörgatan. 27 minutter efter første varsel kom næste, denne gang var der skyderi i Docentgatan. Også der blev der skudt gennem soveværelsesvinduet. I lejligheden lå en mand i 40-års alderen og sov.

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE