Nyt

Det frigivne israelske gidsel Noa Argamani (26) blev holdt fanget i en Al Jazeera-kameramands hjem i Gaza.

Hun blev løsladt omkring otte måneder efter, at hun blev bortført under den Hamas-ledede massakre i Israel den 7. oktober.

Mens vestlige regeringer fortsætter med at klage over civile tab i Gazastriben efter oplysninger fra terrorgruppen Hamas, som de stoler blindt på, kommer der flere og flere afsløringer af, hvordan både civile og journalister bidrog til det forfærdelige terrorangreb på Israel.

Noa Argamani, som blev reddet i en dristig israelsk operation i lørdags, blev angiveligt holdt fanget i en Al Jazeera-kameramands hjem i Gaza, ifølge en eksklusiv rapport fra Israel Hayom.

Kameramanden/gidseltageren blev efter sigende dræbt sammen med flere familiemedlemmer, da han forsøgte at forhindre redningen af sit gidsel.

Abdallah Aljamal var kameramand for Al Jazeera og var også skribent og redaktør for Palestinian Chronicle. Vestlige medier har gentagne gange klaget over journalister, der har mistet livet i krigen. Men hvis journalister deltager i grusomheder og endda holder israelske gidsler i deres hjem, så er de helt klart en part i krigen og dermed legitime mål for de israelske forsvarsstyrker (IDF).

ANNONSE

Midt i de eskalerende spændinger med Qatar på grund af Gaza-krigen stemte premierminister Benjamin Netanyahus regering enstemmigt for at lukke den qatarske tv-kanal Al-Jazeeras aktiviteter i Israel.

Det skete, efter at Israels parlament for nylig vedtog en lov, der tillader midlertidig lukning af udenlandske tv-kanaler, som anses for at være en trussel mod den nationale sikkerhed under den igangværende krig mod Hamas.

Qatar, som finansierer Hamas og beskytter terroristernes ledere, som lever et vanvittigt luksusliv, blandt andet finansieret af generøse milliarder fra den norske regering, er af Israel blevet beskyldt for at give næring til konflikten gennem Al-Jazeeras dækning, som Israel anser for at være sympatisk indstillet over for Hamas.

Al-Jazeera benægter enhver partiskhed og har lovet at opretholde sin rapportering fra regionen. Den israelske regering tror ikke på dem, og det er usandsynligt, at denne tro bliver styrket af denne nyhed.

Argamani blev et af de mest profilerede gidsler, efter at Hamas-terrorister (i civilt tøj) offentliggjorde en video, der viste kidnapningen af hende og hendes kæreste.

Argamanis kæreste Avinatan Or er stadig i fangenskab.

 

 

ANNONSE