Nyt

Den svenske anklagemyndighed indstiller efterforskningen af ​​eksplosionen af ​​Nord Stream 1 og 2. Sverige siger, at sagen ikke påvirker landet i det omfang, man ønsker at bruge flere ressourcer på den.

Statsadvokaten siger til TT, at det ikke er muligt at forklare eksplosionerne. Kritikere vil sige, at sagen er for politisk følsom, og at det er den egentlige grund til, at Sverige trækker sig.

Sverige overfører nu sagen til Tyskland.

I betragtning af alt det arbejde, der er lagt i det, er det en mærkelig beslutning. Sverige smider kortene i en sag, der i høj grad påvirker forholdet mellem Rusland og EU og forholdet til USA.

»Forundersøgelsen har været systematisk og grundig. Blandt andet er en lang række skibsbevægelser blevet analyseret for at forstå, hvad der er sket. Derudover er der foretaget en omfattende undersøgelse af gerningsstedet og afholdt flere afhøringer i sagen. Ud fra den situation, vi har nu, kan vi konstatere, at svensk jurisdiktion mangler,’ siger Mats Ljungqvist i pressemeddelelsen

Nord Stream transporterede russisk gas til Tyskland. Rørledning nummer to var endnu ikke operationel, da den blev sprængt i luften i september 2022.

I en kommentar til den svenske efterforskning siger Kreml-talsmand Dmitry Peskov, at Rusland gentagne gange har bedt om oplysninger om undersøgelserne i de vestlige lande, uden at have fået nogen indsigt i sagen. (NTB)

Rørledningen kostede 80 milliarder at bygge. Det var delvist ejet af Rusland og udenlandske investorer.

 

https://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE16825508/sverige-dropper-efterforskning-af-nord-streamsabotage/

ANNONSE