Tavle

Hamas-angrebet mod Israel den 7. oktober var den største antisemitiske massakre i vores århundrede, siger den franske præsident Emmanuel Macron.

Nogle landes statsoverhoveder er tydeligere end andre i at fordømme det forfærdelige terrorangreb, som Hamas udførte mod Israel den 7. oktober.

Mens Norge for eksempel er afmålt, og kongehuset nægtede at kondolere Israel, er den franske præsident Emmanuel Macron krystalklar:

Hamas-angrebet mod Israel den 7. oktober var den største antisemitiske massakre i vores århundrede, siger han.

Udtalelsen kom under en mindeceremoni i Paris for de franske borgere, der blev dræbt i angrebet.

Det er rigtigt, at dette århundrede ikke er kommet særlig langt, men han præciserer yderligere, at han fordømmer Hamas på det kraftigste.

Macron beskrev angrebet som “barbari”, som ifølge Macron er drevet af antisemitisme, og som er med til at udbrede en sådan tænkning.

NTB-AFP beretter om sagen.

Samtidig lovede Macron ikke at give efter for det, han kaldte “en voldelig og uhæmmet antisemitisme”, som er set meget i Frankrig på det seneste.

Frankrig har store muslimske samfund, ikke mindst i og omkring landets storbyer som Paris, Marseille, Lyon, Bordeaux, Toulouse og en række andre. Her ligger de såkaldt udsatte områder tæt på hinanden, og jødehadet er stærkt.

Omkring 1.140 mennesker blev dræbt i angrebet, ifølge israelske myndigheder var et stort flertal civile.

Derudover blev omkring 240 israelere og udlændinge bortført til Gaza-striben, hvor mange af dem stadig holdes som gidsler.

 

Bestil fra Document i dag:

Køb Jean Amérys bog!

Køb flere gode bøger fra Document!

Husk at støtte Dokument:

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden