Nyt

Hamas medlemmer forbereder våben til nye terrorangreb, foto fra Gaza. Foto: Hamas via AP

EU vil nå til enighed om sanktioner mod Hamas mandag, siger franske regeringskilder til nyhedsbureauet AFP.

Terrorgruppen Hamas og dens støtter har investeret massivt i at “vinde den offentlige mening” og fremstille sig selv som offeret og Israel som aggressoren.

Det er til en vis grad lykkedes, og der har været en række store demonstrationer rundt om i verden, hvor folk har fordømt Israel.

Disse demonstrationer har i praksis været rene støtteaktioner for terroristerne i Hamas, selvom ikke alle involverede har forstået, hvad de er involveret i.

Mange, der marcherer for “Palæstina”, forestiller sig, at de slår et slag for freden. I virkeligheden støtter de den islamistiske gruppe Hamas og dens evne til fortsat at udføre terror.

Det er det, man ofte kalder “nyttige idioter”, folk, der bliver ført til at støtte sager, der i virkeligheden er noget helt andet, end de tror.

Men Hamas har haft langt mindre succes med at sælge sin propagandafortælling til myndigheder rundt om i verden.

Document skrev tidligere i dag, at forsøget på at få Israel udelukket fra Melodi Grand Prix ikke er lykkedes, Israel kan deltage som hidtil. Se artiklen nedenfor.

Hamas og deres støtter er heller ikke nået ret langt i deres kampagne for at få Israel internationalt fordømt for “folkedrab”.

Denne kampagne er frontet af Sydafrika i FN, men kæmper for at få støtte fra andre lande end de sædvanlige diktaturstater, der altid fordømmer Israel.

Nu melder NTB-AFP, at EU kommer med en pakke af sanktioner, ikke mod Israel, men mod Hamas.

Sanktionerne, der omtales som “et sanktionsregime”, kommer som et svar på Hamas’ angreb mod Israel den 7. oktober, sagde talsmand Christophe Lemoine i det franske udenrigsministerium til AFP torsdag.

Dette vil sandsynligvis svie både for Hamas og deres tilhængere i Iran og andre steder. Ikke kun fordi sanktionerne i sig selv er tunge at bære, men også fordi det er et udtryk for, at terroristernes propagandaoffensiv ikke er nået så langt, som de havde håbet.

Hamas betegnes stadig som en morderisk, islamistisk terrorgruppe.

EU har allerede indført sanktioner mod Yahya Sinwar, Hamas’ øverste leder i Gaza-striben.

Læs også:

EBU: Israel utestenges ikke fra Grand Prix

Gode ​​bøger fra Document! Bestil i dag:

Køb Jean Amérys bog her

Bliv abonnent og få adgang til alle vores sager, så snart de er offentliggjort:

Husk at støtte Dokument:

ANNONSE