Nyt

Gonzalo Lira, chilensk-amerikansk journalist og politisk fange, kendt for sin kritik af Zelenskij- og Biden-regimerne, er død i et ukrainsk fængsel.

Frygt for at dø i fængslet

Den amerikanske journalist Gonzalo Lira er død i et ukrainsk fængsel. Han blev fængslet “for forbrydelsen at kritisere Zelenskys og Bidens regeringer”.

Ifølge Tucker Carlson blev Gonzalo Lira fængslet for spredning af videoer i sociale medier, hvor han kritiserede Zelenskij og Biden. Han hævdede, at Rusland ikke ville tabe krigen, og at den russiske økonomi ikke er blevet ødelagt af vestlige sanktioner, tværtimod; den er blevet mere robust og mindre afhængig af Vesten.

Retfærdiggør Ruslands aggression

I sin sidste video forsøgte Lira at komme ud af Ukraine. Han havde indset, at han ville blive fængslet, og han frygtede at dø i fængslet. Han var få kilometer fra den ungarske grænse, da han blev arresteret i maj 2023.

Anklagen var “produktion og formidling af materiale, der retfærdiggør Ruslands væbnede aggression mod Ukraine”. Højprofilerede personer som Elon Musk og Tucker Carlson krævede hans løsladelse og skabte global opmærksomhed for Liras sag.

ANNONSE

En senil amerikansk præsident…

Gonzalo Liras far, Gonzalo Lira Sr.,  giver Zelensky og “en senil amerikansk præsident” skylden for sin søns død:

– Jeg kan ikke acceptere den måde, min søn døde på. Han blev tortureret, afpresset og holdt i isolation i otte måneder og elleve dage, og den amerikanske ambassade gjorde intet for at hjælpe ham.

– Ansvaret for denne tragedie ligger hos diktatoren Zelensky med samtykke fra en senil amerikansk præsident, Joe Biden. Min smerte er uudholdelig.

Fik ikke lægehjælp

I håndskrevne brev beskrev Lira i detaljer den omsorgssvigt, han led i fængslet. Han havde blandt andet dobbel lungebetændelse, men fik først lægehjælp, når det var for sent.

Tucker Carlson talte med hans far, Gonzalo Lira Sr., som havde forudsagt, at hans søn ville blive dræbt. Han mener, at Biden gav Zelenskij grønt lys for fængsling, og at de amerikanske myndigheder ikke gjorde noget for at hjælpe ham.

 

 

Køb bogen hos Alf R. Jacobsen! Køb e-bogen her.

Køb Susanne Wiesingers bog «Kulturkamp i klasserrommet»! Du kan også købe den som e-bog.

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag