Nyt

EU’s udenrigschef, Josep Borrell, har til formål at lede kampen for en palæstinensisk stat, selvom Israel er imod dette. Spørgsmålet splitter EU og skaber splittelse i regeringerne. Netanyahu har sagt, at der ikke er tale om en palæstinensisk stat.

Mandag er der udenrigsministremøde i EU, og Borrell fremhæver to-statsløsningen, inden mødet begynder.

– Fra nu af vil jeg ikke tale om fredsprocessen, men jeg vil have en to-statsløsnings-proces, siger Borrell.

Han mener, at tiden er inde til at tale om konkrete tiltag for etableringen af ​​en palæstinensisk stat side om side med Israel. (NTB)

Borrell siger, at den strategi, Israel har valgt for at ødelægge Hamas, er forkert. Det er uklart, hvilken slags kompetence socialisten Borrell har i sagen om, at ødelægge en terrororganisation. Måske er det ideologisk mere end militært? Hvis Israel skulle give efter for våbenhvile-kravene uden at Hamas kapitulerer, ville det være en sejr for Hamas.

Flere lande tilslutter sig det diplomatiske angreb mod Israel. En af dem er Irland.

Israel skal holdes ansvarlig, når antallet af dræbte i Gaza har oversteget 25.000, siger Irlands vicepremierminister Micheál Martin.

– Jeg fordømmer den konstante bombning af Gaza. Det er chokerende. Det er forfærdeligt. Det kan ikke retfærdiggøres på nogen måde, siger Martin til tv-selskabet RTE.

Martin siger, at Irland vil overveje at tilslutte sig Sydafrikas sag mod Israel ved Den Internationale Domstol (ICJ) for folkedrab, når den foreløbige undersøgelse er afsluttet.

Han sagde, at Irland skulle handle på samme måde, som det gjorde i sagen mod Rusland, da Ukraine anklagede Rusland for folkedrab. Irland undersøgte selv retsgrundlaget i tolv uger, før de tilsluttede sig sagen. (NTB)

ANNONSE

Espen Barth Eide har udtrykt sig på samme måde og trukket paralleller mellem Ruslands opførsel i Ukraine og Israels bombning af Gaza.

Sylvi Listhaug har påpeget, at det ikke er sandt: Israel blev udsat for et voldeligt angreb den 7. oktober og har ret til at forsvare sig selv.

Både den israelske og den palæstinensiske udenrigsminister vil være til stede ved mødet i Bruxelles.

 

Køb “Hvordan myndighederne bluffede os” af Robert Malone!

 

 

ANNONSE