Nyt

En gruppe på tolv nationer har stillet houthierne i Yemen for et ultimatum: Stop med at angribe skibsfarten eller se konsekvenserne i øjnene. Blandt landene er USA, Storbritannien, Australien, Canada, Tyskland, Japan. Bahrain er det eneste golfland, der står bag. Landene vil nu blive tvunget til at reagere, hvis houthierne fortsætter deres angreb.

“Lad vores budskab nu være klart: vi opfordrer til en øjeblikkelig ende på disse ulovlige angreb og frigivelse af ulovligt tilbageholdte skibe og besætninger,” siger erklæringen, der er frigivet af Det Hvide Hus.

“Houthierne vil bære ansvaret for konsekvenserne, hvis de fortsætter med at true liv, den globale økonomi og den frie strøm af handel i regionens kritiske vandveje,” lyder erklæringen.

Det sker efter flere rapporter om, at præsident Joe Bidens administration overvejer direkte angreb på oprørerne, hvis angrebene fortsætter.

Underskriverne af erklæringen omfattede Storbritannien, som mandag udsendte sin egen advarsel til houthierne om “direkte handling”, samt Australien, Canada, Tyskland og Japan.

Det eneste regionale land, der skal underskrives, er Bahrain, den lille Golfstat, der har særligt anspændte forhold til Iran, som støtter houthierne.

Israel er ikke underskriver, og erklæringen nævner ikke landet eller krigen mod Hamas, der tilsyneladende udløste Houthi-angrebene.

“Disse angreb truer uskyldige liv fra hele verden og udgør et betydeligt internationalt problem, der kræver kollektiv handling,” lyder erklæringen. (AFP)

ANNONSE