Nyt

Lande, som Norge plejer at efterfølge- Storbritannien, Finland, Italien og Canada – suspenderer bistanden til UNRWA som følge af mistanken om, at ansatte deltog i nedslagtningen den 7. oktober. Men udenrigsminister Espen Barth Eide siger, at det er vigtigere end nogensinde at støtte UNRWA.

Først ud var USA, i fredags.

Nu gør Canada, Australien, Italien og UK lige så. Mens beskyldningerne efterforskes, vil FN-organisationen ikke modtage yderligere støtte fra disse lande.

Finland suspenderer også sin støtte, rapporterer tv-selskabet Yle Lørdag eftermiddag. Handels- og udviklingsminister Ville Tavio fra Sannfinnen-partiet beder om, at sagen bliver undersøgt til bunds.

Det var et israelsk gidsel, der fortalte BBC, at hun blev tilbageholdt som fange i et privat hjem tilhørende en UNRWA-medarbejder. I øjeblikket er der tale om, at 12 medarbejdere er involveret.

Ifølge det amerikanske udenrigsministerium er tolv UNRWA-ansatte mistænkt for at være involveret i angrebet på Israel. Et frigivet israelsk gidsel har sagt, at hun blev holdt fanget i huset af en person, der arbejdede for UNRWA, ifølge en israelsk regeringsrådgiver interviewet af BBC.

ANNONSE

UNRWA har allerede afskediget flere personer som følge af de oplysninger, der er kommet frem. Organisationens leder Philippe Lazzarini har sagt, at alle medarbejdere, der kan have været involveret i terrorisme, vil blive holdt ansvarlige.

Men Barth Eide vil ikke følge andre allierede og suspendere bistanden.

– Situationen for befolkningen i Gaza er katastrofal, og UNRWA er den vigtigste humanitære organisation der, siger han i en erklæring til NTB.

– Norge fortsætter vores støtte til det palæstinensiske folk, også gennem UNRWA. International støtte til Gazas befolkning er nu mere nødvendig end nogensinde, tilføjer han.

Samtidig understreger Eide, at mistankerne mod UNRWA-ansatte er dybt oprørende. Norge er positiv over for UNRWA’s undersøgelse af sagen.

UNRWA er en stor arbejdsgiver i de palæstinensiske områder. Når myndighederne beskæftiger sig med terror som hovedforretning, er det ikke unaturligt, at også ansatte deltager.

Den israelske udenrigsminister kræver en uafhængig undersøgelse.

Udenrigsminister Israel Katz opfordrer FN til at fjerne UNRWA-chef Philippe Lazzarini fra sin stilling på grund af den påståede involvering af flere af agenturets arbejdere, der deltager i Hamas’ morderiske angreb på det sydlige Israel den 7. oktober.

“USA, Canada, Australien, Finland, Italien og Storbritannien annoncerede suspenderingen af ​​finansieringen til UNRWA, efter det blev klart, at nogle af dets ansatte deltog i den forfærdelige massakre den 7. oktober,” siger Katz.

“FN bør øjeblikkeligt fyre UNRWA’s ledere og åbne en uafhængig og gennemsigtig undersøgelse af alt, hvad der skete i UNRWA-Hamas Gaza. Jeg opfordrer andre lande til at følge trop,« tilføjer han.

“Mange af UNRWA-medarbejderne er medlemmer af Hamas, som hjælper det med at give ly til terroraktiviteter og opretholde dets styre. Vi skal sikre os, at UNRWA ikke vil være en del af dagen efter i Gaza.”

Foreign Minister Israel Katz calls for the UN to remove UNRWA chief Philippe Lazzarini from his position over the alleged involvement of several of the agency’s workers participating in Hamas’s murderous October 7 onslaught on southern Israel.

“The USA, Canada, Australia, Finland, Italy and Great Britain announced the suspension of funding to UNRWA after it became clear that some of its employees took part in the terrible massacre on October 7,” Katz says.

“The UN should immediately fire the heads of UNRWA and open an independent and transparent investigation into everything that happened in UNRWA-Hamas Gaza. I call on other countries to follow suit,” he adds.

“Many of the UNRWA employees are members of Hamas who assist it in providing shelter for terrorist activities and maintaining its rule. We must make sure that UNRWA will not be part of the day after in Gaza.”

 

 

Køb “Dumhedens anatomi” af Olavus Norvegicus! Køb e-bogen her.

ANNONSE