Nyt

USA og koalitionen af ​​stater, der bevogter skibstrafikken i Det Røde Hav, slog fredag ​​aften til mod houthierne. Den blev skudt fra luften, jorden og under vandet. I spidsen var USA og Storbritannien, men Australien, Holland, Canada og Bahrain deltog også. Houthierne har modtaget advarsel efter advarsel. Det er kun et spørgsmål om tid, før en katastrofe indtræffer. Mange store rederier sender i stedet deres skibe rundt i Sydafrika.

Houthierne siger, at de skyder mod international skibsfart for at straffe enhver med tilknytning til Israel. De gør det i solidaritet med Gaza.

Fredag ​​aften fik de smagt deres egen medicin. Et dusin mål blev ramt.

For USA handlede det også om at sende et budskab til Iran: Iransk-støttede militser har skudt mod amerikanske mål i hele Mellemøsten godt hundrede gange.

Biden sagde i en tale, at han ikke vil tøve med at rette nye angreb mod houthierne for at beskytte mennesker og skibstrafikken.

Houthiernes leder, Abdel-Malek al-Houthi, sagde torsdag, at deres svar ville blive hårdere, end de vestlige lande kunne påføre dem.

“Ethvert amerikansk angreb vil ikke forblive uden et svar. Responsen vil være større end det angreb, der blev udført med tyve droner og et antal missiler,” sagde han.

En efterretningsrapport, der blev kendt torsdag, oplyste, at hundredvis af houthier er blevet trænet af Revolutionsgarden i Iran. Det skriver The Times of Israel.

Iran eskalerede derefter bordet og overtog torsdag morgen et olietankskib på vej til Tyrkiet i Omanbugten.

Houthierne har udført 27 angreb på skibsfarten, og mange af målene har intet haft med Israel at gøre. En sikkerhedsanalytiker, Richard Goldberg, siger, at USA skal ændre sin strategi. Advarsler og trusler hjælper ikke mod houthierne.

“Præsidenten er nødt til fundamentalt at ændre beregningen for Iran og dets fuldmagter. Har præsident Biden beordret houthierne til at blive genopført som en udenlandsk terrororganisation? Præsident Biden beordrede de 10 milliarder dollars til Iran at blive frosset? Vil nogen IRGC-mål i Yemen , eller Irans efterretningsfragtskib blive målrettet? Disse er alle relevante spørgsmål, der hjælper med at informere om, hvad politikken er, og om afskrækkelse rent faktisk vil blive genoprettet.”

 

https://www.foxnews.com/world/us-uk-coalition-strike-iran-backed-houthi-targets-yemen-spate-ship-attacks-red-sea

ANNONSE

Mest læst