Tavle

Udenrigsministeren i Norge, Espen Barth Eide beder verden tænke over konsekvenserne af, at afskære UNRWA i en tid, hvor befolkningen i Gaza er helt afhængig af hjælp udefra. Han vurderer ikke, at UNRWA-Hamas-forbindelsen kan være langt mere omfattende end de 12, som israelerne pegede på.

De blev taget for at være direkte involveret i angrebet den 7. oktober. Ledelsen i Wall Street Journal skriver om en gruppe på Telegram med 3000 UNRWA lærere, der hyller massakren den 7. oktober, og udtrykker ønsker om, at bosættere bliver henrettet “på direkten”.

En ny UN Watch-rapport, der vil blive frigivet og diskuteret i Kongressen tirsdag, viser “Hvordan en Telegram-gruppe på 3.000 Unrwa-lærere i Gaza fejrede Hamas-massakren den 7. oktober.”

Gruppens administratorer, identificeret ved navn og Unrwa-kontraktnummer, kan ses rose Hamas’ “hellige krigere” og opfordre dem til at myrde israelere: “O Gud, riv dem fra hinanden,” “dræb dem en efter en”, “la ingen af ​​dem overleve,” “henrett den første nybyggeren på direkte sending.” Én opfordret indbyggere i Gaza til at være beredt til at hjælpe Hamas.

Hamas-krigerne “sugede jihad og modstand op med deres modermælk”, jublede en folkeskolelærer fra Unrwa.

Wall Street Journal peger på det åbenlyse: FN’s troværdighed er på spil.

Det problem efterlader Espen Barth Eide ubesvaret, og det vil NTB og andre norske medier ikke se.

Nu har organisationen mere end nogensinde brug for international støtte, siger Barth Eide i et interview med Reuters.

Tolv ansatte i FN-organisationen anklages af Israel for at deltage i Hamas-angrebet den 7. oktober, som har fået en række vestlige lande til at sætte støtten til UNRWA i bero.

I interviewet understreger Barth Eide, at landene bør reflektere over, hvilke omfattende konsekvenser nedskæringen i den økonomiske støtte vil få for befolkningen i Gaza.

Ikke orienteret af Israel

UNRWA er den vigtigste hjælpeorganisation for millioner af palæstinensere i de palæstinensiske områder, Libanon, Jordan og Syrien. Det har omkring 30.000 ansatte, de fleste af dem palæstinensere.

Ifølge Barth Eide blev de norske myndigheder informeret om anklagerne mod de tolv UNRWA-arbejdere, kort før FN holdt pressemøde om sagen fredag.

– Vi er ikke blevet orienteret af Israel om sagen, siger han.

USA først

14 andre lande har indtil videre meddelt, at de sætter støtten i bero. USA var først, derefter fulgte flere EU-lande, samt Japan, Australien, Canada og New Zealand. Sverige og Finland har også meddelt, at de suspenderer deres støtte, mens FN undersøger sagen. Norge har været tydelige på, at det ikke er hensigtsmæssigt at skære i støtten. (NTB)

ANNONSE

 

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden