Nyt

“Festen er forbi”: Dokumentar om #Nova, ørkenrave, der blev en massakre

– Jeg vil gerne have, at den bliver set af alle mennesker i verden, der er over 18 år, sagde filmskaberen Dan Pe’er. –  Der er en film, der viser, at det var holocaust, der skete der:

– I want it to be seen by every person over the age of 18 in the world, said Pe’er, a documentary filmmaker and docu-reality TV director. – It’s a movie that shows the holocaust that happened there.

Filmskaberen Dan Pe’er har lavet en dokumentar om musikfestivalen Supernova ved hjælp af optagelser filmet af festdeltagerne og Hamas-terroristerne. Den 52 minutter lange film fra 7. oktober er tilgængelig gratis på YouTube.

ANNONSE

Pe’er fik adgang til tusindvis af videoer, og filmen blev lavet til Israels Yes Studios, med videoer filmet af nogle af de over 3.000 festdeltagere samt Hamas-terrorister, der filmede deres egne grusomheder for at vise verden deres bedrifter.

Jerusalem Post skriver, at dokumentaren er et dybt foruroligende dyk ned i de kaotiske, frygtindgydende timer af angrebet, hvor 360 mennesker blev dræbt og snesevis overfaldet og taget som gidsler i Gaza.

I starten af ​​filmen ser vi begyndelsen på ravefestivalen, når venner udveksler beskeder om, hvad de skal have på og medbringe, og så når folk ankommer til festivalen og ser frem til 24 timers fest. Alle er ekstatiske, indtil vi ser Hamas-terrorister på motorcykler, der råber “Allah akbar!” og andre, der kommer sejlende ind med dragefly.

Pe’er inkluderer ikke grafiske billeder af de døde og sårede, der vil få folk til ikke at se filmen, skriver The Jerusalem Post.

Den er grafisk nok og utrolig svær at se. Vi genkender begivenheder og ved, hvad der skete, vi ser unge kvinder og mænd, som vi tror, ​​vi har set i nyhederne, enten taget som gidsler eller dræbt.

Posten skriver, at en del af følelsen af ​​frygt og rædsel kommer fra filmens kronologiske rækkefølge, hvor uret tikker, der viser timerne, der gik, da angrebet begyndte klokken 06:29 og sikkerhedsstyrkerne først kom ind klokken 2:00 kl. syv en halv time senere.

Den er ikke undertekstet, men ord er unødvendige.

ANNONSE