Nyt

En meningsmåling fra Arab World for Research and Development viser, at langt de fleste palæstinensere i Gazastriben og på Vestbredden – 86 procent – helt eller delvist støtter eller hverken er for eller imod Hamas’ angreb på Israel den 7. oktober, som dræbte det største antal jøder på én dag siden Anden Verdenskrig. Derudover blev hundredvis af civile israelere kidnappet og voldtaget. 13 procent udtrykte modstand mod angrebet.

Utilgivelig reaktion

Undersøgelsen, som omfattede 668 palæstinensere, der blev interviewet ansigt til ansigt, viste, at 68 procent af de adspurgte på Vestbredden “stærkt” støttede angrebene sammenlignet med “kun” 47 procent i Gaza. Det tyder på, at forskellen kan ligge i den personlige påvirkning, som Israels svar på angrebene har haft.

Undersøgelsen afslører også, at næsten alle palæstinensere – 98 procent – advarer om, at de aldrig vil tilgive eller glemme Israels gengældelse for angrebene. Den samme andel føler sig mere stolte af at være palæstinensere efter angrebet end før. 90 procent mener, at sameksistens bliver mere og mere umulig.

ANNONSE

Palæstina vil “vinde” 

90 procent støtter en våbenhvile, mens 73 procent er overbeviste om, at Palæstina vil “vinde” krigen og afvise Israels invasion på landjorden. 

På trods af at langt de fleste støtter Hamas’ angreb, har vestlige lande tilladt palæstinensere at rejse “hjem”. Flere lande er under internationalt pres for at gøre det samme.

ANNONSE

Mest læst