Nyt

Ifølge Oxford-studerende har Israel ødelagt universiteterne i Gaza. Nogle mener, at Hamas-støtter er i færd med at ødelægge alle universiteter i vestlige lande. Foto: FB/ Oxford Action for Palestine

Studerende ved Oxford University, som protesterer mod krigen i Gaza, har underskrevet en underskriftsindsamling, som kræver, at millioner af palæstinensere får lov til at genvinde deres forfædres land i Israel.

Det er i praksis fra floden til havet.

Oxford Action for Palestine insisterer på, at studerende, der ønsker at slutte sig til deres lejr i centrum af byen, skal acceptere et radikalt manifest, der i praksis vil betyde Israels sammenbrud som land.

Det skriver The Telegraph. Sagen er indtil videre blevet ignoreret af NTB og norske medier generelt.

De teltlejre, der er opstået i Oxford, Cambridge og andre universitetsbyer i Storbritannien, har vokset sig større i løbet af weekenden. Det fører til en voksende frygt for voldelige konfrontationer af samme type som i USA.

ANNONSE

Indtil nu har de britiske demonstranter offentligt sagt, at de ønsker, at universiteter og højere læreanstalter skal trække alle investeringer i Israel eller med israelske forbindelser tilbage.

Dette er kendt som BDS (Boycott, Divest, Sanction), en bevægelse, der anses for at være ren antisemitisme.
De studerende kræver flere stipendier til palæstinensiske studerende, der søger ind på britiske universiteter. Med andre ord beder de om, at Hamas’ terror skal belønnes af de britiske skatteydere.

Samtidig har arrangørerne af protesten i Oxford en langt mere radikal dagsorden, som tyder på, at deres ultimative mål er at nedlægge staten Israel.

Alle, der ønsker at slå et telt op i lejren foran Oxford University Museum of Natural History, får at vide, at de skal “forpligte sig til at opretholde Thawabit”, en række krav, som Den Palæstinensiske Befrielsesorganisation opstillede i 1970’erne.
Det er et krav om, at omkring seks millioner palæstinensiske “flygtninge” skal have ret til at vende tilbage til de hjem, som de eller deres forfædre ejede i Israel, på Vestbredden og i Gaza, før staten Israel blev oprettet i 1948.

“Flygtninge” er angivet med apostrof af artiklens forfatter, da kun palæstinensiske arabere betragtes som flygtninge, fordi deres oldeforældre måtte flytte, da israelerne modstod konstante arabiske militære angreb, der begyndte for mere end 75 år siden, da staten Israel blev dannet.
Thawabit opfordrer også til at anerkende Jerusalem som “Palæstinas hovedstad”, retten til selvbestemmelse og “koloniserede folks ret til at gøre modstand mod besættelse”.

Når alt kommer til alt, red Muhammed på Burāq til Jerusalem, et flyvende væsen, som var en blanding af et æsel og et muldyr, hvilket er grunden til, at tilhængere af islam betragter Jerusalem som en islamisk hovedstad.

Fra floden til havet.

Samtidig rapporterer Politico, at USA har aflyst en levering af bomber til Israel.

Årsagen er angiveligt, at USA ønsker at “sende et politisk budskab”.

Biden-administrationen tilbageholder forsendelser af to typer Boeing-fremstillede præcisionsbomber for at sende et politisk budskab til Israel, siger en amerikansk embedsmand og seks andre personer med kendskab til overvejelserne.

 

ANNONSE