Doc-TV

Hvorfor er DKK 50 procent mere værd end NOK? Nogle peger på Norges Banks salg af norske kroner, og det kan være en faktor. Men Øystein Steiro peger på noget mere grundlæggende: Udlandet stoler ikke på den måde, Norge styres på.

Det betyder energipolitik. Hvem kan stole på en regering, der eksporterer den reneste form for vedvarende energi – vandfaldskraft – og importerer skyhøje priser fra kontinentet? Mener regeringen, at den får guldstjerner i bogen for at være venlig? Det gør den ikke, for ingen i politik er venlige mod andre. Det er som at forveksle hjem med udefra.

Regeringen er ikke bare flink. Det er dumt.

Vi hælder penge ind i projekter i udlandet. Der er en jævn kø af lande til Udenrigsministeriet, fordi Norge er et af de få rige lande, der virkelig holder, hvad det lover og betaler.

ANNONSE

Dumheden kan findes på energiområdet, i bistand og det grønne skifte. Enorme summer bliver sat ud af kontrol uden at have givet varige resultater.

En anden ødemark er immigration. Alle de nordiske lande har på kort tid lukket store diasporaer ind, der sluger astronomiske summer, og vi ved nu: De kommer aldrig til at tjene penge.

Til gengæld har vi importeret en stor sikkerhedsrisiko. Det er ikke populært at sige det, men alle ved det. Myndighederne forsøger at tale det væk.

Uddannelsesniveauet har været faldende i lang tid. Alle skal kunne følge med. Men et land kan ikke lade de svageste bestemme niveauet.

Udlandet ser, om der er balance i regnestykket: Tager Norge sig af talenterne, eller er det de svage grupper, der bestemmer tempoet? Inkompetence belønnes, og det har store konsekvenser. En af dem er en svag krone.

 

YouTube:

Rumble:

Abonner på vår Doc-TV News kanal – det er helt gratis og det hjelper oss å stige i algoritmene og nå et større internasjonalt publikum!

Hvis du setter pris på sendingene: Vipps oss på 638941. Alle bidrag hjelper.

Hva med å møte likesinnede ved å bli med i et av våre lokallag?

Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

ANNONSE