Doc-TV

Trygve Tamburstuen var statssekretær under Bjartmar Gjerde, den første olje og energiministeren. I dette intervjuet forteller Tamburstuen om bakgrunnen for dagens strømkrise. Det var en varslet storm, men politikerne, kraftselskap og eierne på børsene så så store fordeler i et liberalisert kraftmarked at de ikke ville “ta ned” gullhøne som la gulleggene.

Derfor gikk det som det gikk. Putin satt med bukten og begge endene. Norge tjener på krigen. Det blir ikke sagt høyt, politikerne skylder på Putin. Men sannheten er at staten og Equinor blir søkkrike. Forbrukerne derimot blør og det gjør de fordi vi importerer den høyeste strømprisen i Europa.

 

Hvis du setter pris på sendingene: Vipps oss på 638941. Alle bidrag hjelper.

Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

ANNONSE